Home » Den danske terminalen Baltic Pipe er igjen forsinket. Åpning utsatt

Den danske terminalen Baltic Pipe er igjen forsinket. Åpning utsatt

by Gunnar Garfors

Byrået viser til den danske gassnettoperatøren. Energinet rapporterte opplysningene onsdag 19. oktober om forsinkelsen i åpningen av den danske terminalen i Nybro, som norsk gass pumpes gjennom til Polen.

Polen forventes ikke å bli berørt av forsinkelsen

Som forklart ligger årsaken i pågående teknologiske problemer, en Åpningen vil foregå i to etapper.

Forsinkelse i Nybro påvirker ikke gassvolumet [dostarczanego – przyp. red.] til Polen Det melder Energinet.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Baltic Pipe starter. «Gassfylling garantert innen få måneder»

Første del av terminalen skal etter planen starte 1. november. Da når systemet halvparten av kapasiteten. Den andre delen er planlagt å åpne i 2022, selv om den eksakte datoen ennå ikke er kjent.

Husk at det opprinnelig var planlagt at lanseringen av terminalen i Nybro skulle finne sted 8. oktober. Datoen ble imidlertid senere skjøvet tilbake til 20. oktober.

Hva er Baltic Whistle?

PGNiG er den eneste brukeren av Baltic Pipe-systemet. Selskapet har kjøpt det meste av gassrørledningens transportkapasitet, som til slutt vil utgjøre 10 millioner kubikkmeter. årlig. PGNiG vil importere gass fra egen produksjon på norsk sokkel og gass kjøpt fra andre produsenter.

Gassrørledningen er en felles investering av gasstransmisjonsnettoperatører fra Polen og Danmark – Gaz-System og Energinet. Gaz-System eier og driver delen som begynner på kysten av den danske øya Zeeland og går langs bunnen av Østersjøen til Polen.

Byggearbeidene ble fullført i 2022, med unntak av to seksjoner i Danmark, hvor arbeidet ble innstilt i flere måneder i 2021 på grunn av tilbakekall av miljøtillatelser. Derfor bør systemet kun brukes med delvis kapasitet de første månedene. Tomasz Stępień, president for Gaz-System, anslo under den offisielle åpningen at gassstrømmen skulle være 200 000 m3 de første dagene etter starten av gassrørledningen. kubikkmeter i timen med en nominell kapasitet på over 1 million kubikkmeter. i en time.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment