Home » Den norske møbelprodusenten vil utvide i Litauen: den vil sysselsette mer enn 100 personer flere

Den norske møbelprodusenten vil utvide i Litauen: den vil sysselsette mer enn 100 personer flere

by Thure Lindhardt

1934 Ekornes ble grunnlagt i 2006 og har vokst fra en lokal madrassprodusent til et globalt anerkjent merke. Selskapet produserer produkter med eksepsjonell komfort og funksjonalitet – stoler, sofaer, senger osv. I dag er Ekornes aktiv i 48 land, har 19 salgssteder over hele verden og betjener mer enn 4000 kunder. Stikkontakter.

For å styrke sitt tjenestetilbud i Europa, har Ekornes åpnet en fabrikk i Panevėžys. Litauen var godt posisjonert til å bygge selskapets første produksjons- og distribusjonssenter på grunn av den dyktige arbeidsstyrken og landets strategiske beliggenhet, som muliggjør kortere produktleveringstider.

«Panevėžys har en pålitelig forsyningskjede for møbelproduksjon og en utmerket forretningsinfrastruktur som gjør oss i stand til å finne nye salgskanaler over hele Europa,» sa Trond V. Veibust, Senior Vice President, IT og Strategic Projects, Ekornes Group. «Det er grunnen til at vi bestemte oss for å utvide anlegget vårt i Panevėžys frie økonomiske sone, for å legge til nye ansatte til teamet vårt og utvide produksjons- og lagringskapasiteten.»

Ekornes sysselsetter rundt 3100 personer over hele verden. Selskapets Panevėžys-anlegg sysselsetter i dag mer enn 200 personer. Det forventes mer enn 350 ansatte de neste årene.

I følge Vida Staskonienė, direktør for investeringsutviklingsavdelingen til Invest in Litauen, bekrefter Ekornes sin beslutning om å fortsette å investere i Panevėžys regionens status som et moderne produksjonssenter: «Panevėžys blir stadig valgt ut av industribedrifter i verdensklasse som produserer høykvalitetsprodukter. Regionens forretningsmiljø og ekspertise innen et bredt spekter av bransjer gjør det mulig for utenlandske investorer å bedre betjene eksisterende kunder og ekspandere inn i nye, uutnyttede markeder.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment