Home » Den norske regjeringen kan bestemme seg for en ny sentralbanksjef fredag

Den norske regjeringen kan bestemme seg for en ny sentralbanksjef fredag

by Gabriel Scott

Den norske regjeringen kan bestemme seg for ny sentralbanksjef på et møte i statsrådet fredag, en av kandidatene til vervet er NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Det meldte avisen Verdens Gang mandag.

Ifølge meldingen mottok finansdepartementet nylig en juridisk vurdering av Stoltenbergs egnethet for stillingen. Innholdet i rapporten vil ikke bli offentliggjort, men vil bli brukt i valget av sentralbanksjefen, presiserte departementets tjenestemenn.

Ifølge Verdens Gang støtter de fleste partiene i det norske stortinget ikke Stoltenbergs kandidatur. For eksempel er noen politikere bekymret for hvor uavhengig han vil være i denne posisjonen siden han er tilknyttet det regjerende Arbeiderpartiet som han var tidligere leder for. Men den endelige beslutningen om den nye sjefen for sentralbanken vil bli tatt av regjeringen.

Den neste realistiske kandidaten til sentralbanksjefen er visepresidenten Ida Wolden Bache.

På slutten av fjoråret kunngjorde NATOs generalsekretær at han var svært motivert for å tiltre stillingen som sentralbankpresident, men at hvis han ble valgt ville han ikke være i stand til det før sin periode i alliansen.

Stoltenberg, som tidligere var norsk statsminister to ganger (2000-2001 og 2005-2013), har ledet NATO siden 1. oktober 2014. Hans embetsperiode har blitt forlenget to ganger og blir sittende frem til 30. september 2022. Han vil derfor fungere som NATOs generalsekretær i åtte år.

You may also like

Leave a Comment