Home » Klærne til det litauiske landslaget er utsmykket med glemsel i kampen mot Russland

Klærne til det litauiske landslaget er utsmykket med glemsel i kampen mot Russland

by Erlend Loe

For å minnes Day of Defenders of Freedom, vil klærne til det litauiske landslaget bli glemt i den første kampen i EM mot Russland på torsdag, sa forbundet.

«Uforglemmelige klær i klærne våre symboliserer at vi ikke glemmer hvorfor vi er frie og kan konkurrere under flagget til landet vårt og nasjonalsangen,» sa lagtrener Mindaugas Andriuška i rapporten.

Den symbolske glemselringen er et symbol som har blitt populært de siste årene for å minnes 14 menneskers død natt til 13. januar 1991, da sovjetiske militærenheter åpnet Vilnius TV-tårn og radio- og fjernsynstårnets TV-komité stormet.

Torsdag, etter 24 års pause, skal litauerne kjempe igjen i det gamle kontinentale mesterskapet, hvor det russiske landslaget er den første utfordreren.

I gruppe F møter litauerne vertene Slovakia 15. januar og norske håndballspillere to dager senere.

Håndball-EM 2022 finner sted i Ungarn og Slovakia. 24 lag er delt inn i seks grupper, hvor de to sterkeste går videre til neste runde.

Det litauiske landslaget skal spille gruppespillet i Košice, Slovakia. Sist litauere deltok i mesterskapene på det gamle kontinentet var i 1998.

You may also like

Leave a Comment