Home » Den norske regjeringen øker subsidiene til strømregningen

Den norske regjeringen øker subsidiene til strømregningen

by Gabriel Scott

I lys av økende strømpriser for husholdningene har den norske regjeringen varslet at de vil øke subsidiene til energiregningen ytterligere.

Som svar på oppfordringer fra partier og innflytelsesrike grupper vil regjeringen øke støttepakken for å hjelpe husholdninger som er presset av rekordhøye energipriser.

«Vårt energisystem er avhengig av nedbør, tilstanden til reservoarene og energisituasjonen i Europa. På grunn av dette har vi nylig havnet i en ekstrem situasjon – prisene har steget til enestående høyder. Markedet tar ikke hensyn til sosiale nyanser, men det kan vi (regjeringen), sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Førstehjelpspakken ble levert i desember og regjeringen regnet med opptil 55 prosent. Strømregninger hvis spotprisen overstiger 70 euro per kilowattime. Spotprisen er råenergiprisen betalt av børser og energiselskaper.

Opposisjonen og kritikerne begynte senere å hevde at et slikt system var utilstrekkelig. Regjeringen varslet da at den ville dekke 80 prosent. strømregning. Stortinget må fortsatt godkjenne den.

Sosialistisk Venstreparti, som den norske regjeringen er avhengig av for å legge fram forslag i Stortinget, sier de vil presse på for høyere subsidier, og gi flertallet ekstra støtte.

Kilowattimegrensen forblir den samme: husholdningene får kun kompensasjon opp til et forbruk på 5000 kilowattimer. Den økte støtten forventes å øke prisen på pakken til rundt 8,9 milliarder dollar. Krone.

Det anslås at den nye tilskuddsordningen vil redusere husholdningenes strømregninger med om lag en tredjedel, forutsatt et gjennomsnittlig månedlig forbruk på 2000 kilowattimer og en snittpris på rundt 1,50 kroner.

De nye tilskuddene vil gjelde fra januar, noe som betyr at kuttet i betalinger vil gjenspeiles i månedens regning, som kommer i februar.

Kompensasjonsordningen trådte i kraft i desember 2021 og varer frem til mars i år.

Laget av thelocal.no og vg.no.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Den norske regjeringen øker subsidiene til strømregningen

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment