Home » Beijing 2022: Svenske og norske olympiske mestere i skisprint

Beijing 2022: Svenske og norske olympiske mestere i skisprint

Det var ingen sterke sider for 27 år gamle Sundling, fjorårets doble verdensmester (hun vant klassikeren og lagsprinten). Hun var raskest i den innledende runden, deretter vant hun selvsikkert kvartfinalen og semifinalen, bare for å ikke gi motstanderen sjansen i det avgjørende heatet og krysse målstreken uimotsagt.

Hennes landsmann Maja Dahlqvist, Sundlings sprintlagspartner, og mester Jessie Diggins kjempet en bitter kamp om andreplassen. Representanten for «Trzy Korony», som leder verdenscuppen i sprint denne sesongen, var litt raskere.

Norges Maiken Caspersen Falla, som ble nummer to i den «klassiske» sprinten for fire år siden i Pyongyang, ble slått ut i semifinalen.

Polske kvinner kom seg ikke gjennom eliminering. Marcisz ble nummer 39 blant 90 startende, Skinder ble nummer 42 og Kaleta ble nummer 50.

Den beste polske sprinteren Maciej Staręga gjorde det bedre. Med høye plasseringer i verdenscupkonkurranser hadde han aldri flaks i olympisk konkurranse. Den 32 år gamle borgeren av Siedlce i Sotsji falt for åtte år siden i kvalifiseringen, fire år senere ble han skadet i Pyongchang, var ikke komfortabel i klassisk stil og kom ikke til topp-30. .

I Beijing ble han nummer 26 i den innledende runden og nådde 16-delsfinalen. Han endte imidlertid på fjerde plass i kvartfinalen og ble eliminert. Før det var han lenge nummer to, men ble forbigått på de siste meterne av Alexander Terentiev fra den russiske olympiske komité og amerikanske James Schoonmaker. Den ubestridte finnen Joni Maki vant.

Som for kvinnene, ga ikke løpekonkurransen noen store overraskelser. De siste årenes beste sprinter, Johannes Hoesflot Klaebo, triumferte foran Italias Federico Pellegrino – samme rekkefølge var på de to øverste plassene ved forrige OL. Terentiev vant bronse.

Den 26 år gamle skiløperen fra Trondheim vant sitt fjerde OL-gull. I OL, når han er på pallen, er han alltid på høyeste nivå.

Opprinnelig kom den 28 år gamle kineseren Qiang Wang, som ikke har deltatt i verdenscuppen på to år og konsentrerer seg om å forberede seg til OL i hjemlandet, også til semifinalen. Imidlertid ble han diskvalifisert av dommerne for hans ulovlige angrep på en motstander, og fikk ham ned.

Alexander Bolsjunov, som var best i 2×7,5 km skiathlon lørdag, la opp i siste liten i sprinten han tok bronsemedalje i denne konkurransen for fire år siden. Teamet til den russiske olympiske komité sa at han hadde bestemt seg for å bevare styrken før neste start.