Home » Den samlede testen før verdensmesterskapet i 2023 var positiv. Polske kvinner sto mot nordmennene

Pressemateriell / ZPRP / Paweł Bejnarowicz / På bildet: Monika Kobylińska

Małgorzata Boluk

Det ble et positivt utfall på slutten av Posten Cup. I den siste kampen på Lillehammer tapte de polske håndballspillerne knepent mot de regjerende verdensmesterne og vertene for vennskapskonkurransen – Norge.

– Det blir en stor lærdom for oss å spille på et slikt nivå med landslaget. «Denne kampen mot Norge vil vise oss hvor vi fortsatt kan forbedre oss,» sa Magda Balsam før kampen om førsteplassen, sitert av det polske håndballforbundet.

Etter seirene mot Island og Angola søndag var det tid for generalprøve før VM 2023, det vil si duell med det norske kraftsenteret. Hvordan klarte de polske kvinnene seg mot en slik tittelvinnende motstander? De fant ikke rytmen lenge i første omgang og Arne Senstad måtte reagere i kampens tiende minutt.

Resultatet så virkelig bekymringsfullt ut (8:3 på 10 minutter) og nordmannen bestemte seg for å gjøre endringer. Emilia Galińska, Aleksandra Tomczyk og Sylwia Matuszczyk dukket opp på dansegulvet, og erstattet Karolina Kochaniak-Sala, Aleksandra Rosiak og Marlena Urbańska.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportcie: Fantastiske ferier. Så Świąteks rival hviler

Førstnevnte ovenfor presterte veldig bra da hun ofte tok skarpe skudd på avstand. Adrianna Płaczeks flotte prestasjon i mål var også verdt å nevne. Uten dem kunne det norske lagets ledelse vært enda større.

I det verste øyeblikket var det fortsatt sju mål (13:6 i det 21. minutt), men det hvit-røde laget klarte å ta igjen noen av tapene til pause og gikk inn i andre omgang med fornyet energi og begynte å forårsake. problemer for verdensmesterne.

Etter nok et mål fra Dagmara Nocuń (16:14 i det 39. minutt) hoppet Polen på hjemmelaget og det ble en heftig utveksling mellom lagene. Kampslutt var også svært følelsesladd da de polske håndballspillerne etter Arne Senstads avgjørelse spilte med syv spillere på banen og med to ringer.

Sylwia Matuszczyk scoret med tre minutter igjen. En liten brann i det norske laget ble imidlertid raskt slukket av Vilde Ingstad og Stine Skogrand (26:23 i det 59. minutt). Det skandinaviske kraftsenteret klarte ikke å sikre seier, men polakkenes andre omgang kan være optimistisk.

Vi minner om at det hvit-røde laget begynner kampen i håndball-VM for kvinner 2023 30. november. Spillerne våre er delt inn i gruppe F (Polen, Tyskland, Japan, Iran), som skal spille sine kamper i Herning.

Norge – Polen 27:25 (15:10)

Norge: Davidsen, Solberg-Østhassel 1 – Skogrand 1, Mørk 4, Oftedal 2, Dale, Breistøl 2, Ingstad 4, Bakkerud 4, Novak, Herrem 5, Solberg-Isaksen, Sæteren, Deila 4.

Polen: Zima, Płaczek – Zimny, Galińska 6, Kobylińska 4, Balsam 2, Wiertelak, Matuszczyk 3, Górna, Tomczyk 1, Rosiak 2, Urbańska 1, Kochaniak-Sala 5, Uścinowicz, Masna, Nocuń.

MKS FunFloor Lublin i gruppespillet i Europa League. Komplett overklasse!