Home » Den viktigste uken i juni

Den viktigste uken i juni

by Catherine Monroe

Kamil Cisowski, CFA, leder for forsknings- og investeringsrådgivningsteamet ved DI Xelion.

Fredagens økt i Europa og USA var ganske typisk de siste to ukene. Etter en positiv åpning begynte de europeiske markedene å gli og endte dagen med beskjedne tap (fra 0,12 % i CAC40 til 0,49 % i FTSE 100), S&P500 og NASDAQ forlenget noe hittil i år – den første indeksen falt 0,11 prosent, den andre med 0,16 prosent. Volatiliteten avtar også i gjeldsmarkedet, men rentene økte igjen, og dempet torsdagens dollarfall. EURUSD-kursen flyter rundt 1,0750 mandag morgen. Den desidert mest interessante ressursen de siste to øktene ser ut til å være olje. Etter en rekordstor lukking av det positive gapet etter Saudi-Arabias beslutning om å kutte produksjonen og en gal torsdag, falt prisene tradisjonelt i USA-sesjonen på fredag ​​og tester torsdagens laveste nivåer denne morgenen (rundt $69/b). I sammenheng med situasjonen på børsene er dette i det minste gåtefullt og vi anser argumentasjonen i form av en fullstendig svikt i sanksjonene som er pålagt Russland som utilstrekkelig. Nylig er forklaringen på oljeproblemene «fordi Kina …», men det er verdt å merke seg at forsiktig optimisme om den videre situasjonen i Midtriket nylig har hersket, og industrielle metallpriser på det kinesiske markedet har kommet seg betraktelig selv. Det virker forvirrende at oljemajorene, for eksempel, ikke reagerer på billigere olje – Chevron og Exxon steg i pris forrige uke. Etter vårt syn er de siste nedgangene allerede svært spekulative og kan resultere i en sterk opptur hvis korte posisjoner stenges ved den første gode unnskyldningen.

råolje

Olje CFD-diagram.

>> Utbytteselskaper – Utbyttekalender, beløp, nyheter og kunngjøringer på ett sted >> Sjekk!

Warszawa-økten var idyllisk, med WIG20 opp 0,72 prosent, mWIG40 opp 0,28 prosent og sWIG80 opp 0,63 prosent. Som vanlig i det siste har bankene vokst Den månedlige avkastningen til WIG-Banki er allerede 12,43 prosent. Selv om dette selvfølgelig skyldes lokale faktorer, er det noe bemerkelsesverdig at Euro Stoxx Bank-indeksen var flat i samme periode. Selv om vi ikke utelukker fortsatt bransjevekst, ser inntjeningsbølgen under kredittferien og økende håp om at CHF-utlån vil bli avgjort etter valget å være varsler om normalitet på kort sikt. Materialet for økninger ser ut til å være noe oppbrukt , det med mindre de er bekreftet av oppbevaringen av resten av kontinentet.

Om morgenen steg asiatiske og futureskontrakter på amerikanske og europeiske indekser noe. Vi forventer en positiv start, men i dag blir det kun en introduksjon til den mest interessante uken i juni. Handelen vil trolig i stor grad være drevet av spekulasjoner om morgendagens amerikanske konsumprisindeks – som ventes å falle fra 4,9 prosent. år-til-år til 4,1 prosent år/år Vi håper på en positiv overraskelse (men sannsynligvis ikke som i Europa) på onsdag, som vil styrke forventningene om uendrede renter i juni. I et slikt scenario har dataene fra Kina og USA torsdag kun som oppgave å ikke hindre videre vekst.

Kommentarer før økten av Dom Inwestycyjny Xelion sp. dyrehagen, 12. juni 2023
Kamil Cisowski, CFA, leder for forsknings- og investeringsrådgivningsteamet ved DI Xelion.

Egen studie basert på data tilgjengelig på www.reuters.com, www.bloomberg.com, www.macronext.com, www.marektwatch.com, www.news.google.com, www.ft.com, www.bankier. pl , www.pb.pl, forutsatt at ovennevnte data er korrekte, fullstendige og ikke villedende, men at de ikke er uavhengig verifisert. Studien er av generell karakter og kan ikke alene være grunnlag for en investeringsbeslutning fra mottaker. Denne studien kan ikke tolkes som en anbefaling fra Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z oo. z oo i betydningen av art. 76 av 29. juli 2005 om handel med finansielle instrumenter. Xelion Investment House Sp. z oo z oo eller forfatteren er ikke ansvarlige for konsekvensene av investeringsbeslutninger tatt på grunnlag av informasjonen og meningene i denne studien, forutsatt at det ble tatt tilbørlig forsiktighet i utarbeidelsen.

You may also like

Leave a Comment