Home » Det første slike spillet i historien. De polske kvinnene skal spille mot de vietnamesiske kvinnene

Det første slike spillet i historien. De polske kvinnene skal spille mot de vietnamesiske kvinnene

by Erlend Loe

Hjemmelaget ledes av Nina Patalon, seniorlandslagsvelger og treningskoordinator for kvinner i det polske fotballforbundet.

I september 2022 fullførte polske fotballspillere gruppekvalifiseringen til verdensmesterskapet med seire over Albania 2-1 og Kosovo 7-0. De ble nummer tre bak Norge og Belgia, som banet vei for opprykk. VM begynner 20. juli i Australia og New Zealand.

SE OGSÅ: Ewa Pajor hedret av UEFA! Det var hennes sesong

På FIFAs verdensranking er polske kvinner rangert som 31., vietnamesiske kvinner én plass lavere.

– Det vietnamesiske laget holder til i Tyskland, hvor de forbereder seg til VM. Han skal spille for oss og fem dager senere møter han det tyske landslaget. Vårt valg av rival var relatert til datoen for organisering av treningskampanjen og potensialet til laget som deltok i verdenscupen. Det er kandidater til seniorlaget i laget. Så hvis du møter en slik motstander, kan du vurdere potensialet. Spillet er desto mer av treningskarakter, sa talskvinne Paula Duda til PAP.

Hun la til at det ikke var tilfeldig at spillere under 23 år ble nominert til divisjonen og spillet.

– Dette har lenge vært en del av planleggingen av treningsstrategien som en del av utviklingen av kvinnefotballen. PZPN vil ønske å ha et slikt lag i sin struktur, etter eksemplet til de fleste europeiske forbund. For tiden i design, men ser på fremtiden. På denne måten forventer vi visse tiltak, for i årene som kommer bør det være en U-21 damekonkurranse – la hun til.

For tiden arrangeres fotballkonkurransen for kvinner i U-15, 17, 19 og seniorlag. Pruszków vil også være vertskap for utvalgsgruppen til de eldste ungdomsgruppene i juni, ledet av trener Katarzyna Barlewicz.

Seniorlaget skal være med på den første utgaven av Nations League til høsten. De polske spillerne møtes på treningsleiren 18. september, rett før åpningskampen mot Hellas, som skal spilles borte fire dager senere. Rivalene til trener Nina Patalons lag i League B vil også være serbiske og ukrainske kvinner.

Kampen mellom Polen og Vietnam spilles 19. juni i Pruszków klokken 11:00.

MC, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment