Home » Denne avtalen høres sprø ut! Google betaler jevnlig Apple utrolige summer!

Denne avtalen høres sprø ut! Google betaler jevnlig Apple utrolige summer!

by Peter Østbye

Som en del av antitrust-konflikten kommer det frem nye fakta som kan være sjokkerende. Det har lenge vært kjent at Google betaler Apple millioner for sin tilstedeværelse i økosystemet. Men nå finner vi også ut hvordan det vil se ut prosentvis…

Det har vært kjent i årevis at giganter – selv om de konkurrerer med hverandre – er tvunget til å samarbeide på flere områder. Og til syvende og sist: de betaler seg selv millioner, ja til og med milliarder, hvert år.

Dette er tilfellet med Google og Apple. Førstnevnte har det mest populære mobilsystemet i verden og den mest populære nettleseren i verden. Sistnevnte har imidlertid de mest populære smarttelefonene og nettbrettene i verden. Og datamaskinene deres yter ikke så dårlig, selv om de ikke tilbyr rimelige løsninger.

Det er ingen hemmelighet at Apple mottar store betalinger fra Google hvert år for å beholde Googles søkemotor som standard i Safari-nettleseren (og systemet generelt) (til tross for muligheten til å velge det i konfigurasjonsprosessen). Men under rettsmøtene kommer også andre interessante detaljer frem, som de som er knyttet til… annonser som vises i nettleseren deres.

Apple mottar omtrent 36 % av annonseinntektene som genereres av Google-søk på Safari

I den siste delen av det amerikanske justisdepartementets rettssaker mot Alphabet, trakk et av vitnene oppmerksomhet til data som kan være sjokkerende for mange. Kevin Murphy, professor ved University of Chicago, sa at i denne regionen går omtrent 36 % av inntektene generert av Google-annonser gjennom Safari direkte til Apple. Alt dette skyldes avtalen som gjør Google til standard søkemotor i Apple-økosystemet.

Kilde: Depositphotos

I teorien burde vi ikke bli overrasket

Det er ingen hemmelighet at beløpene i kontraktene til verdens største teknologiselskaper er abstrakte for den gjennomsnittlige innbygger. Og på den ene siden antyder tidligere rapporter allerede at Apple henter inn rundt 20 milliarder dollar i søkevirksomhet i regionen. Påtalemyndigheten hevder til og med at disse beløpene oversteg 26 milliarder i 2021.

Les mer nedenfor

Google Disk-appen er i endring.  Se hvordan det ser ut nå

Dette endrer imidlertid ikke det faktum at det ser mildt ut sprøtt ut når man ser bredere på det – og vi ser at 36 % av inntektene fra genererte annonser går i Apples lommer.

Antitrustsaker som retter seg mot hele alfabetet kan få enorme konsekvenser for begge parter. Men til tross for alt dette, ville det sannsynligvis vært mer smertefullt for Apple, som gjør alt i sin makt for å holde investorene fornøyde på kvartalsbasis… og uttørkingen av en slik inntektsstrøm kan vise seg å være et stort slag. Og til slutt må nok vi, kundene, betale for alt uansett.

kilde

You may also like

Leave a Comment