Home » Det latviske hockeylandslaget spiller i Arena Riga. en vennskapskamp mot Norge

Det latviske hockeylandslaget spiller i Arena Riga. en vennskapskamp mot Norge

by Thure Lindhardt

Det latviske ishockeylaget for menn som forbereder seg til OL-kvalifiseringsturneringen 2022 i Beijing, møter Norge i en vennskapskamp i Riga i dag.

Kampstart i «Arena Riga» er klokken 19.30. Kampen sendes direkte på LTV7.

I begynnelsen av juni endte Latvia på 11. plass og Norge på 13. plass under verdensmesterskapet i Riga. Nordmennene vant gruppen med 4-3-seier etter kampen.

Latvia har så langt feiret 18 seire på 33 kamper.

Selv om nordmenn ennå ikke trenger å delta i Beijing-OL, er planen for fremtidige arrangementer for sesongen 2021/2022 på Norges Hockeyforbunds (NI) nettsider som følger: to testkamper med Latvia, OL-kvalifiseringen i Oslo, OL i Beijing i februar og VM i Tammerfors om våren.

21. august blir det audition med det norske landslaget i «Arena Riga».

Gruppe E-spillene i kvalifiseringsturneringen vil finne sted fra 26. til 29. august i «Arena Riga». Landslagene til Latvia, Frankrike, Italia og Ungarn kjemper om den eneste billetten til Beijing.

Det latviske laget starter turneringen 26. august klokken 19.30 med en kamp mot Italia. Et døgn senere er det planlagt en kamp mot Ungarn for latviske ishockeyspillere klokken 20.00, men 29. august avslutter Latvia turneringen med en duell mot Frankrike som starter klokken 17.00.

Dette er den første turneringen for det latviske hockeylandslaget under ledelse av den nye treneren Harijs Vītoliņš.

Samtidig med OL-kvalifiseringsturneringen i Riga deler åtte andre landslag ut to billetter til de olympiske leker i Beijing. I gruppe D møtes slovaker, hviterussere, østerrikere og polakker i Bratislava. I Oslo vil foruten nordmenn, også dansker, sørkoreanere og slovenere delta. Bare gruppevinnerne vinner starten på de olympiske leker.

Det latviske landslaget hadde konkurrert i fire vinter-OL på rad – Salt Lake City i 2002, Torino 2006, Vancouver 2010 og Sotsji 2014, men ingen billett ble vunnet til de olympiske leker i Pyongyang 2018.

Canada, Russland, Finland, Sverige, Tsjekkia, USA, Tyskland, Sveits og Kina har allerede deltatt i turneringen i Beijing.

Liste over kandidater til det latviske hockeylandslaget til kvalifiseringsturneringen for de olympiske leker 2022 i Beijing:

Keepere: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens, Rūdolfs Lazdiņš;

Garde: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Artūrs Kulda, Jānis Jaks, Nikita Matejko;

Speditører: Teodors Blugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Deniss Smirnovs, Rihards Marenis, Renārs Krastenbergs Trals.

You may also like

Leave a Comment