Home » Det litauiske kvinnelaget i tennis reiser til Finland for Billie Jean King Cup

Det litauiske kvinnelaget i tennis reiser til Finland for Billie Jean King Cup

by Erlend Loe

Fargene til det litauiske landslaget i Finland forsvares av landets første rakett Justina Mikulskytė (WTA-280), Andrė Lukošiūtė (WTA-1101), Klaudija Bubelytė og Patricija Paukštytė. Litauen vant retten til å kjempe i den andre gruppen i denne konkurransen ved den tredje gruppeturneringen i denne konkurransen i Vilnius i fjor, og i år var det en endring i laget sammenlignet med 2021: A. Lukošiūtė erstattet Akvilė Paražinskaitė.

«Jeg ønsket å se L’Aquila i laget, men for noen uker siden ble jeg informert om at hun hadde dratt til USA. Likevel er jeg sikker på at Andre vil passe perfekt inn i laget. Viktigst av alt, hun vil absolutt å spille for landslaget for å representere landet sitt. Det kan være en hemmelighet for litauiske tennisfans, men jeg har fulgt spillet deres i flere år. Andre dro til Storbritannia for å studere og bo ganske tidlig der han nå spiller og gjør allerede ITF-turneringer som banker på døren til tusen av de mest dyktige tennisspillerne i verden, sier kapteinen for det litauiske landslaget.

I følge E. Liachovičiūtė burde J. Mikulskytė være en fremtredende litauisk leder i Finland: «Justė er i virkelig god form for øyeblikket. Det er også viktig at hun spiller mye turneringer, så hun har mye spillerfaring. Hans utmerkede form er også illustrert av WTA-vurderingen. Jeg håper virkelig at vi vil se det i kvalifiseringen til de store aksentturneringene i nær fremtid.»

De litauiske tennisspillerne i gruppespillet i Billie Jean King Cup i Finland vil være landslagene til Luxembourg, Israel og billettholderne. I neste gruppe konkurrerer lag fra Hellas, Egypt og Norge. De to beste lagene i hver gruppe vil konkurrere om to billetter til den første gruppen på turneringens siste dag. Finalelaget i gruppe B, som også inkluderer litauerne, faller rett inn i den nedre divisjonen av Billie Jean King Cup. Lagene som havner på tredjeplass i gruppene vil finne ut hvem som blir i den andre gruppen og inn i neste sesong.

«Alle lag kan rykke opp, alle kan rykke ned. Så godt som alle lag har en mer fremtredende leder. Jeg tror at møtene mellom de to vil være spesielt viktige i denne situasjonen. I to tilfeller er mye bestemt av mikroklimaet og atmosfæren til teamet. Og hun er flott med oss, sier kapteinen på det litauiske landslaget.

Billie Jean King Cup Group Two Euro-African Zone Tournament arrangeres 12.-15. april i Finland.

You may also like

Leave a Comment