Home » Dette er veldig viktig, du bør være glad fordi Ukraina trenger det

Dette er veldig viktig, du bør være glad fordi Ukraina trenger det

by Catherine Monroe

Beslutningene til Tyskland og USA om å overføre vestlige stridsvogner til Ukraina er veldig viktige, vi bør være glade fordi Ukraina trenger dem – sa nestleder i det nasjonale forsvarsdepartementet Wojciech Skurkiewicz. Presset er fornuftig – dette er bare begynnelsen, jeg håper vi kan fullføre panserbrigaden – la han til.

TV Republika spurte onsdag Skurkiewicz om tyske myndigheters beslutning om å overlevere Leopard-stridsvogner til Ukraina og USAs president Joe Bidens beslutning om å overlevere Abrams-stridsvogner til Ukraina.

«Presset er fornuftig, det som skjedde i dag er veldig viktig. For bare noen dager siden var ikke stemmene fra Berlin så optimistiske. Men utvilsomt var møtet i Ramstein, deltatt av forsvarsministeren, visestatsminister Mariusz Błaszczak, sannsynligvis dette forumet, som var årsaken til denne koalisjonen, en stor koalisjon når det kommer til stridsvogner for Ukraina», sa Skurkiewicz.

Som han bemerket, i tillegg til USA og Tyskland, ønsker koalisjonen å slutte seg til skandinaviske land, inkludert Spania, blant andre. «Vi burde være glade, fordi Ukraina trenger og trenger hjelp og støtte. Spesielt i dette pansrede utstyret, fordi vi vet at fienden forbereder seg på ytterligere eskalering og gjennomføring av militære operasjoner og har forskjellige scenarier,» understreket nestlederen i departementet. av det nasjonale forsvaret.

«Dette er begynnelsen,» sa Skurkiewicz. «Vi forstår alle at dette er begynnelsen. Potensialet på tysk side, for eksempel når det gjelder stridsvogner, er ekstremt stort. Denne koalisjonen er absolutt viktig, ja til og med avgjørende. Jeg håper at det blir flere og flere stridsvogner. at det vil være mulig å fullføre en brigade – ukrainske soldater vil være skikkelig forberedt og trent – ​​og så vil vi snakke om ytterligere donasjoner, ytterligere muligheter», kunngjorde viseministeren.

Viseforsvarssjefen bemerket at det for tiden er over 2000 i Europa. Leoparder brukt av flere land. «Så hvis hver av dem kunne delta i denne koalisjonen, ville det absolutt ha den ønskede effekten,» sa han.

Som han bemerket, er vestlige stridsvogner et teknologisk sprang for Ukraina. Han påpekte at evnene til både Abrams og Leoparder er «absolutt enorme» sammenlignet med de post-sovjetiske designene som for tiden er i bruk av den ukrainske hæren. Skurkiewicz påpekte også at vestlige stridsvogner har våpen av et annet kaliber enn de post-sovjetiske, derfor er det i tillegg til selve stridsvognene nødvendig å gi Ukraina passende ammunisjon til vestlige stridsvogner.

Joe Biden annonserte overføringen til Ukraina av 31 M1 Abrams-stridsvogner – den amerikanske hærens basetanker, som også ble bestilt for den polske hæren.

Talsmannen for den føderale regjeringen, Steffen Hebestreit, hadde kunngjort en lignende avgjørelse fra Berlin samme dag. I den første fasen ønsker Tyskland å støtte Ukraina med 14 stridsvogner av typen Leopard 2. Tysklands mål, sa Hebestreit, er å raskt fullføre to bataljoner med stridsvogner av typen Leopard 2, noe som vil bety nesten 90 maskiner.

President Duda kunngjorde også i Lviv i begynnelsen av januar at et kompani med Leopard 2-stridsvogner ville bli utplassert til Ukraina. Han ba deretter andre land som bruker Leopard 2 – som Tyskland, de skandinaviske landene, Spania eller Portugal – om å slutte seg til den internasjonale koalisjonen om saken. Norge annonserte overføring av et uspesifisert antall leoparder onsdag. I tillegg annonserte britiske myndigheter overføringen av deres Challenger 2-tanks til Ukraina.

You may also like

Leave a Comment