Home » Digital etikettutskrift: Om nødvendig er det raskt, presist og allsidig

Digital etikettutskrift: Om nødvendig er det raskt, presist og allsidig

by Gunnar Garfors

ilvinas Salatka, produktsjef i PakMarkas.

Digital etikettutskrift er like populært i dag som tradisjonelle utskriftsprosesser har vært i flere tiår. Og selv om det ikke er et universalmiddel for alle jobber, uten unntak, hvor hastighet og maksimal nøyaktighet er viktig, er tallet uslåelig.

Digital utskrift startet på bare tre tiår, men i dag er teknologien i skrivere allerede like dårlig som UV-flex, offset og gravering. Hvorfor?

Rask og ekstremt nøyaktig selv med variable etiketter

Digital utskrift undertrykker områder der andre utskriftsprosesser er irrasjonelle eller rett og slett maktesløse. Hvis hastighet, ekstremt liten tekst eller en etikett med variable elementer er navngitt som hovedprioriteter i flyten, så er digital utskrift den rette løsningen, sier Ilvinas Salatka, produktsjef i PakMarkas, den ledende produktetikettskriveren i de baltiske statene.

Bilde :: 1 igjen

Tradisjonell fleksografisk trykk er uløselig knyttet til produksjon av trykkformer. Skjemaer lages separat for hver utskrift, noe som forlenger ordreutførelsestiden siden limet alene produseres på flere dager. Digitale arrangementer fungerer etter et helt annet prinsipp, fysiske former for pressen brukes ikke her. Dette er knyttet til en annen digital funksjon: muligheten for å skrive ut variable produkter med forskjellige tekster, strekkoder eller til og med bilder.

Flexo-teknologi er ikke opp til denne oppgaven, ettersom hver etikett, selv om den har den minste endring av etikett eller farge, må endre klisjeen. Dette er ikke fysisk mulig. Derfor er vanlig utskrift kun for etiketter for partier hvor produktene er helt identiske. I mellomtiden får den digitale svitsjeprosessoren skrive ut forskjellige tekster, den klarer å endre dem i god tid. Salatka.

En annen og kanskje viktigste fordel med digitaltrykk er de ekstremt nøyaktige og konsistente fargene. Digital teknologi innen utskrift (som andre steder) eliminerer helt eller delvis menneskelig inngripen under prosessen, så kvaliteten og nøyaktigheten er høyere. Med fleksografisk trykk trykkes bildene ved hjelp av fire menneskelig justerbare lim og med digitaltrykk ved hjelp av fire utskiftbare tromler, som kombinerer farger mye mer presist og doserer hver komponent mer presist.

Spesielt relevant for næringsmiddelindustrien

Selv om det er mange forskjellige digitale teknologier, er bare én ansett som den beste akkurat nå. Dette er EP, eller elektrofotografi, som er mest verdsatt for sin presisjon.

Denne teknologien muliggjør svært presis utskrift av små deler som strekkoder (spesielt dobbel tekst), annen tekst eller bilder. Den skriver ut CMYK og negativ tekst veldig pent (for eksempel en hvit bokstav på bakgrunnen av et bilde), og elementene som skrives ut kan være ekstremt fine og resultatet vil alltid være standard, sier en PakMark-representant. Alle disse alternativene lar deg skrive ut rene og eksklusive etiketter, ikke nødvendigvis i store kopier, uten å måtte skrive ut skjemaer.

Det er også svært viktig for forbrukere av forbruksvarer at produktetiketten ser identisk ut. Men hva skjer når ett parti etiketter produseres tradisjonelt med fleksografisk trykk og de andre digitalt? Forskjellen mellom de to partiene er åpenbar. Noen digitale teknologier er svært forskjellige fra flexicurity, andre mindre. Av denne grunn har spesialistene i PakMark vært svært nøye når de har valgt utskriftskvalitet for digitale etiketter og har valgt en som unngår skillet mellom fleksografisk og digital trykk.

Bilde :: 2 høyre

Digital utskrift, ikke bare for etiketter, men også for reklame og lignende, har ført til tre hovedtilnærminger: rask ytelse, personalisering og prosessautomatisering. Og da de som ønsket å trykke digitalt i begynnelsen av sin æra ble møtt med medieutvalg av høy kvalitet, leverer teknologien allerede i dag raske utskrifter av ultrahøy kvalitet på mange lavprismedier, sier Dominykas Lebskis, salgsdirektør hos Libra Vitalis, ett profesjonelt trykkeri. .

Den digitale Xeikonen som brukes i Pakmark kan skrive ut med en ekstremt høy oppløsning på 800 eller til og med 1200 dpi. Den svarte fargen er til og med ment å undertrykke spenningen til det blotte øye, bare den hemmelige Uraus kan leses med et forstørrelsesglass. Den muliggjør bruk av intens hvit på gjennomsiktig PP-limfilm.

En annen fordel er muligheten for variabel utskrift: for eksempel kan et variabelt tall eller bokstavnummerering skrives ut i ønsket rift til kunden, eller mange bilder kan skrives ut i en annen (sekvensiell eller tilfeldig rekkefølge) på den neste etiketten. viktige tider personlig markedsføring.

Det er svært viktig at digitale verk kan komme i direkte kontakt med mat, et kjennetegn ved teknologien som brukes. Salatka. På grunn av sin ikke-toksiske (kreftfremkallende) natur, er Xeikon tørrtonerteknologien helt ufarlig og er derfor svært egnet for matvareetiketter. På grunn av sine andre egenskaper, som farge- og grafisk nøyaktighet eller muligheten for negative tekster, er denne teknologien spesielt egnet for etikettutskrift på premiumprodukter (gourmet, delikatesse, vegetarianere, veganere).

PakMarks digitale pressearrangement er stolte av ikke bare høykvalitets produktytelse, men også av å være miljøvennlig. Utskriftsprosessen bruker ufarlige deler, ingen gasser eller væsker, ingen avfall og minimal bildebehandling på grunn av den svært korte tiden mellom farger. Som nevnt tidligere er ingen produksjon eller forsegling nødvendig, noe som betyr at den ikke trenger å lagres i en form og deretter kastes.

Markedet betales av spesialistene i PakMark, ikke bare for kvaliteten og nettopp de spesifikke kravene til arrangementet, men også for sikkerheten til kundene og de ansatte som jobber med det.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.