Home » Distrikt menighetsstup

Distrikt menighetsstup

by Peter Østbye

Den 13.-17. Desember 2021 fant sted i Moron de la Frontera, Spania, et internasjonalt prosjekt med deltagelse av språklærere fra Spania, Italia, Bulgaria, Norge og Litauen. Prosjektkoordinatorene Hilde Laursen Lunde og Kirsti Berg-Hansen fra Norge har koblet på eksternt. Litauen var representert av Ligita Erminaitė, Jolanta Mažuknė og Virginija Stupelienė, lærere ved Plungė Saulė grammatikkskole.

Et uforglemmelig inntrykk er den gamle San Juan Bosco-skolen, som minner om en festning, med en allé av mandariner som modnes ved inngangene. Det er en utdanningsinstitusjon som kombinerer ulike typer rom: moderne flerbruks læringsfasiliteter, en romslig, trygg og solrik gårdsplass, en multifunksjonell idrettsplass, en kirke med en lekeplass (der vi også bygde englene skåret ut av elevene våre) .

Deltakerne ble møtt av representanter for skoleledelsen, lærere og elever. Sistnevnte avslørte det sørlige temperamentet gjennom tradisjoner og kultur – danser, sanger. Forretningskommunikasjonen fortsatte i rådhuset i Moron de la Frontera, hvor ordføreren understreket viktigheten av å lære fremmedspråk, noe som er spesielt viktig for verden i dag.

Lærerlæringsaktiviteter foregikk gjennom uken, med utvikling av timeplaner, workshop om læringsplattformen LearnLab, senere bruk av plattformens verktøy, presentasjoner og en internasjonal lærerkonferanse.

Den arbeidsrelaterte konteksten er blitt styrket av fortellingen, flamencoen, olivenlunder og moderne olivenproduksjonsteknologier, vinkjellere og gammelt håndverk, samt det lokale språket. Det er fornuftig at språklærere har mulighet til å oppleve dette selv og motivere elevene til å lære et fremmedspråk med sin erfaring.

You may also like

Leave a Comment