Home » Dramatiske bilder i Norge: skred går over hus, leter etter minst 20 personer

Dramatiske bilder i Norge: skred går over hus, leter etter minst 20 personer

by Thure Lindhardt

Rundt 700 mennesker ble evakuert i frykt for mulige nye jordskred.

Raset i byen Asko i Jerdrum kommune, cirka 20 km nordøst for hovedstaden, ble meldt til politiet i 16-tiden. lokal (og litauisk) tid.

Raset etterlot et dypt fordypning i veien som gikk gjennom byen som biler ikke kunne krysse. Opptakene som ble sluppet viser dramatiske bilder av et hus som glir ned i en åpen grop.

Publiserte bilder viser at minst åtte boliger er revet.

Polititalsmann Roger Pettersen sier til norske medier at det ikke har vært meldinger om savnede personer, men tjenestemenn kan ikke utelukke at det var personer i det kollapsede huset under katastrofen. Ifølge ham er det foreløpig ingen data om hvor 21 personer er registrert i området.

– Disse 21 personene kan ha evakuert seg selv, men det er mulig disse personene fortsatt befinner seg i katastrofeområdet, sier Pettersen til NTB-nyhetsbyrået.

En av de skadde ble alvorlig skadet, de ni andre ble lettere skadd. Under katastrofen var været i området hardt, med snø og kulde.

Aske har rundt 5000 mennesker. Personer.

«Det er vondt å se hvordan naturkreftene ødelegger Jerdrum. Tankene mine går med alle som har blitt rammet av dette raset. Det er nå viktig at nødetatene gjør jobben sin,» skrev statsminister Erna Solberg på Twitter.

I en annen uttalelse uttalte statsministeren at «dette er trolig et av de verste skredene i Norge».

Ask-området har stor tilgang på flyteleire som under visse betingelser kan omdannes fra en fast til en halvflytende masse.

Det har gått jordskred før.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment