Home » Ducati DesertX Rally 2024: Rallyversjon av terrengmotorsykkelen [NOWOŚĆ, opis, dane, zdjęcia, film]

Ducati DesertX Rally 2024: Rallyversjon av terrengmotorsykkelen [NOWOŚĆ, opis, dane, zdjęcia, film]

by Peter Østbye

Ducati DesertX Rally er for de som ønsker enda flere ritt og rally i vanskelig terreng. Motorsykkelen fikk en ny skjerm og en redesignet fjæring med høyere vandring og en bakkeklaring på 280 mm.

I den tredje episoden av Ducati World Premiere 2024 presenterte Ducati ny inkarnasjon av DesertX, Dette er den første modellen fra den italienske produsenten fra Borgo Panigale, som er utstyrt med en 21-tommers felg foran og en 18-tommers felg bak. Rally versjon I tillegg er den preget av de beste komponentene av sportslig opprinnelse og de høyeste kvalitetsløsningene som gjør denne motorsykkelen ekstremt effektiv terreng.

Video og bilder: DesertX Rally 2024

Ducati DesertX Rally 2024

DesertX Rally-prototypen ble utviklet og testet på racerbaner. Det skal bemerkes at han var helten i Iron Road Prologue-løpet Erzbergrodeo 2023 med Antoine Meo ved rattet, som er en flerfoldig Enduro-verdensmester og europeisk Supercross-mester. Denne duoen toppet pallen i kategorien tosylindret motorsykkel, noe som er et fantastisk og historisk resultat for Ducati.

Som alle Ducati-modeller DesertX Rally er preget av en unik stil. Takket være en ny lakkering og typiske terrengløsninger formidler rallyversjonen sin sterke karakter ved første øyekast. Det er imidlertid takket være det tekniske utstyret at helten i den tredje episoden av Ducati World Première blir en sann inkarnasjon Rally motorsykkel.

Utstyr og chassis: DesertX Rally 2024

Enhetene som lar deg overvinne enhver hindring inkluderer blant annet en høy front fenderny Hjul Eiker, foran suspensjon Kayaba med utvidet reise og bak stum med et større stempel som kommer rett fra motocross. Disse løsningene er lette og holdbare dekke smidd karbonfiber oljepanne spak Skifte gir og bak brems Laget av solid aluminium, identifiserer Rally den tydelig som en motorsykkel designet for de mest ekstreme eventyrene.

suspensjon DesertX Rally er designet for å takle selv de tøffeste hindringene og ytterligere forbedre basismodellens allerede sterke terrengegenskaper. Både forgaffelen og den bakre støtdemperen har de mest avanserte teknologiene som brukes i profesjonelle cross- og enduro-motorsykler. Forgaffelen har en spesialløsning som består av: Økende oljetrykk i patronene for å unngå kavitasjon og dermed sikre en jevn og jevn håndtering av motorsykkelen.

Gaffelen er dekket erme Kashima, som garanterer enda jevnere drift og forbedrer holdbarheten. Hoppe Fjæringen økt med 20 mm (opptil 250 mm foran og opptil 240 mm bak). Den har en svingarm i aluminium annet festepunkt enn det i standard DesertX. For å forbedre håndteringen i det mest krevende terrenget er DesertX Rally utstyrt med en justerbar Styredemper Ohlins. Det nye fjæringssystemet muliggjorde en økning Bakkeklaring opp til 280 mm (30 mm mer enn DesertX).

DesertX Rally er også utstyrt for å forbedre terrengegenskapene Hjul Utstyrt med spesielle terrengdimensjoner som er mer holdbare og lettere takket være solide karbonstålnav og høyfaste Takasago Excel-felger.

Allsidigheten til DesertX Rally demonstreres som DesertX i: Trippel godkjenning for dekk. Pirelli Scorpion Rally STR er basismodellen, men det er også mulig å installere Scorpion Rally-dekk, som forbedrer offroad-ytelsen, samt Scorpion Trail II-dekk, beregnet for kjøring på asfalt. Takket være bruken av komponenter av høy kvalitet, DesertX Rally veier 203 kg uten væskeTil tross for endringer i chassiset er dette kun én kilo mer enn standardmodellen.

Motor i Ducati DesertX Rally 2024

DesertX Rally er utstyrt med en 937 cc Ducati Testastretta 11° tosylindret motor med desmodromisk ventiltiming. Maksimal effekt er 110 hk ved 9.250 o/min og maksimalt dreiemoment 92 Nm ved 6.500 rpm. Enheten har gradvise og lineære kraftleveringsegenskaper for å passe kjøreforhold under alle forhold. Dessuten ble han optimalisert når det gjelder kjøring i terreng Takket være endringen girutveksling og kalibrering endret systemer elektronisk. DesertX Rally har seks kjøremoduser (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally) så vel som elektroniske systemer (Cornering ABS, Ducati Traction Control og Ducati Wheelie Control), hvis drift er omkalibrert i henhold til det nye chassiset og for mer krevende terrengbruk forberedt.

Ducati DesertX Rally 2024 – funksjoner og egenskaper

Alle de elektroniske funksjonene til DesertX Rally styres innenfra Fargeskjerm med høy oppløsning og en diagonal på 5 tommer, som er plassert for å sikre optimal sikt selv når du kjører stående. Displayet er designet for å integreres i systemet multimedia Ducati som du kan koble til Smarttelefonog aktiverer nye funksjoner som musikkkontroll, samtalehåndtering og sving-for-sving-navigasjon. I tillegg tilbyr DesertX Rally en spesiell brakett for montering av satellittnavigasjon som standard. Serviceintervaller Varigheten av DesertX Rally er 15 000 km eller 24 måneder, med en ventilklaringskontroll som må utføres hver 30 000 km. For innehavere av førerkort klasse A2 er DesertX Rally også tilgjengelig i en 35 KW versjon.

DesertX Rally har alle nødvendige terrengkomponenter som standard, men hvis du vil ha noe enda kraftigere tilpasse, kan de gjøre dette ved å velge tilbehør fra Ducati Performance-katalogen. For å øke rekkevidden er det mulig å installere en ekstra 8 liters tank, som garanterer en nesten 40 % større drivstoffreserve og også integreres perfekt i motorsykkelens linje. Sidekofferter i aluminium er tilgjengelige som i kombinasjon med sentralkassen gir et samlet bagasjevolum på nesten 120 liter. Ekstra LED-frontlykter og oppvarmede grep er tilgjengelig for reisende som ikke lar seg avskrekke av været eller tiden på dagen. Krockbøyler laget av stålrør beskytter motoren og drivstofftanken mot støt ved terrengkjøring.

Entusiaster som ønsker å gjøre motorsykkelen sin enda bedre Løpedu kan velge den homologerte Termignoni eksosen, som forbedrer verdiene Kraft og dreiemoment roterende klokken 7%. Alle kjøpere som ønsker å identifisere klærne sine med motorsykkelen sin kan velge mellom ulike kolleksjoner med grafikk som tilsvarer DesertX Rally-fargene. Det er også en damelinje som inkluderer Explorer-jakken og -buksene, Atacama-hansker, Explorer T7-støvler og Arai Tour-X5-hjelmen.

Ducati DesertX Rally kan nå bestilles fra Ducati-forhandlere og de første eksemplene vil vises i polske utstillingslokaler i januar 2024.

Ducati DesertX Rally 2024 – tekniske data og utstyr:

 • Testastretta 11° motor med et slagvolum på 937 cm3 (110 hk ved 9.250 o/min og 92 Nm ved 6.500 o/min)
 • Fagverksrør av stål med dobbel svingarm laget av støpt aluminium
 • Drivstofftank med en kapasitet på 21 liter,
 • Høy forskjerm*
 • 21″ x 2,15″ og 18″ x 4″ ekede felger, Takasago Excel-felger med nav i karbonstål
 • Pirelli Scorpion Rally STR-dekk i størrelsene 90/90-21 foran og 150/70 R18 bak (alternativt: Pirelli Scorpion Rally, Pirelli Scorpion Trail II)
 • KYB gaffel Ø 48 mm med 250 mm vandring med justerbar tilbakeslag og kompresjon (rør dekket med Kashima-belegg)
 • KYB bakre støtdemper med 46 mm stempel, 240 mm vandring, kompresjonsjustering
 • Bakkeklaring 280 mm*
 • Öhlins justerbare styredemper*
 • 6 tilpassbare kjøremoduser (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally)
 • 4 strømmoduser med 3 nivåer
 • ABS Cornering Bosch justerbar i 3 nivåer
 • Ducati traction control justerbar i 8 nivåer
 • Ducati Wheelie Control
 • Motorbremsekontroll
 • Cruisekontroll
 • 5-tommers TFT-fargeskjerm med støtte for Ducati Link-appen
 • Ducati Quick Shift opp og ned (DQS)
 • Fullt LED-lyssystem
 • Spesiell Iron Giant maling*
 • Justerbar bremse og girspak laget av solid aluminium*

*Utstyr og funksjoner tilgjengelig eksklusivt i DesertX Rally


You may also like

Leave a Comment