Home » Vinci Airports og Global Infrastructure Fund planlegger å investere opptil PLN 8 milliarder i CPK

Vinci Airports og Global Infrastructure Fund planlegger å investere opptil PLN 8 milliarder i CPK

by Gunnar Garfors


ISB Nyheter

Konsortiet av Vinci Airports og IFM Global Infrastructure Fund har erklært seg villig til å kjøpe minoritetsandeler i selskapet som driver flyplassen Central Communication Port for et beløp på opptil 8 milliarder PLN, sa Marcin Horała, viseminister for midler og regionalpolitikk. .

Foto CPK

– Vi har en investor som ønsker å bruke opptil 8 milliarder PLN på byggingen av CPK og til gjengjeld ta minoritetsandeler i flyplassdriftsselskapet! Dette er et konsortium av Vinci Airports og IFM Global Infrastructure Fund – sa Horała på sin konto på X-plattformen (tidligere Twitter).

I tillegg til kapital bringer budgiverne også med seg kunnskap, forretningsforbindelser og erfaring innen bygging og drift av flyplasser.

Gjennom utvelgelsen av tilbudet og den påfølgende signeringen av kontrakten vil direkte investeringer verdt opp til PLN 8 milliarder bli brakt til Polen.

– Finansieringsstrukturen til selve CPK-flyplassen er 60 %. Gjeldsinstrumenter og 40 prosent egenkapitalandeler i selskapet CPK.Lotnisko, som skal drifte den fremtidige flyplassen. Nemlig opp til 49 prosent aksjer i det 40 prosent Vi tilbød investorer (kontroll over eierskapet forblir hos statskassen) – sa viseministeren.

➡ StockWatch.pl aksjemarkedskalender – datoer for periodiske selskapsrapporter, datoer for fastsettelse av rettigheter og utbyttebetalinger, innløsningsdatoer og fastsetting av renter på obligasjoner

Han understreket at prosessen varte i flere måneder og ble avsluttet 13. oktober med kåringen av det beste tilbudet.

Vinci Airports (del av Vinci Group) er verdens ledende private flyplassoperatør. Den administrerer over 70 flyplasser i 13 land i ulike former. Vinci-gruppen sysselsetter omtrent 270 000 mennesker. Ansatte. Det er et fransk selskap, men den største gruppen i eierstrukturen er for tiden amerikanske institusjonelle aksjonærer.

IFM Global Infrastructure Fund er et australsk-basert investeringsfond som forvalter cirka 143 milliarder dollar i eiendeler, hvorav cirka 64 milliarder dollar er kapitalinvesteringer i infrastruktur. Porteføljen inkluderer aksjer i 17 flyplasser over hele verden.

StockWatch.pl

StockWatch.pl støtter private investorer gjennom blant annet:

– Analyse av finansielle rapporter og prospekter for selskaper utarbeidet av profesjonelle, uavhengige finansmenn,

– moderert brukerforum, fritt for uhøflighet og trakassering,

– gjeldende økonomiske data for selskapene kontrollert av den ansatte,

– Grunnleggende og tekniske analyseverktøy.

>> Sjekk hva du kan bruke gratis og hva vi tilbyr i Premium Zone

You may also like

Leave a Comment