Home » Eksperten husker hvordan PSLs Miller blokkerte Baltic Pipe

Eksperten husker hvordan PSLs Miller blokkerte Baltic Pipe

by Gabriel Scott

«På en eller annen måte skjer det at dette partiet i mange år har dukket opp i beslutninger om energisikkerhet som er ugunstige for Polen, skriver Grzegorz Kuczyński fra det polske folkepartiet. I denne sammenheng er det verdt å huske tekstene til ukeavisen «Sieci» om forhandlingene om gassavtalen fra 2010, der den polske visestatsministeren i regjeringen til Donald Tusk, på den tiden også PSL-sjef Waldemar Pawlak, spilte hovedrollen. Gitt hva journalistene fra Sieci og Riksrevisjonen rapporterer om at Pawlaks utryddelse «spilte første fele», er dette for mye sagt. – Russerne skjøt mål etter mål, og den passive målvakten Pawlak trakk akkurat ballen ut av nettet. Kaptein Tusk svarte ikke. Marek Pyza og Marcin Wikło skrev i 2017 at han godtok alt som visestatsministeren foreslo ham.

LES OGSÅ:

-Ny utgave av den ukentlige «Sieci»: Gazowy Walkower. «Vi har kommet frem til de hemmelige forhandlingsinstruksjonene fra PO-PSL-regjeringen»

– «NIK slår ned Pawlak». Pyza og Wikło i den nye utgaven av ukebladet «Sieci»: De ga russerne mer enn de ba om

PSL og ugunstige beslutninger for Polen

Grzegorz Kuczyński, journalist, akademisk foreleser og østlig ekspert, husket at PSL var koalisjonspartner i regjeringen til Leszek Miller da det ble besluttet å trekke seg fra gassrørledningen til Norge, og litt senere i regjeringen til Donald Tusk – da den ble signert en skadelig gassavtale med Russland.

Miller-regjeringen – utgang fra gassrørledningen til Norge Tusk-regjeringen – vedlegg til Yamal-avtalen Vet du hva de har til felles? Koalisjonspartner: PSL. På en eller annen måte skjer det at dette partiet i mange år har dukket opp i beslutninger om energisikkerhet som er ugunstige for Polen

– Kuczyński skrev på Twitter.

Ewelina Zygadło fra Energetyka24-portalen husket historien til Baltic Pipe og den norske korridoren.

Det er verdt å huske historien til gasshavnen og dens tilknytning til norsk sokkel: https://biznesalert.pl/raport-korytarz-norweski-do-trzech-razy-sztuka/ Det foregår mye manipulasjon på TT. Øverst står kontoer som støtter opposisjonen. Vær bevisst tankeløs når du støtter den russiske fortellingen

Ødeleggelsesrapport fra Riksrevisjonen (NIK)

Denne informasjonen er bare tilsynelatende overraskende i forbindelse med det journalistene fra «Sieci» skrev om forhandlingene med Gazprom i 2009-2010. Marek Pyza og Marcin Wikło beskrev NIK-rapporten i juli 2018, som var ødeleggende for daværende visestatsminister Waldemar Pawlak.

Den tidligere visestatsministeren og økonomiministeren i Donald Tusks regjering har ingenting å frykte. Den nylig utgitte NIK-rapporten om gassforhandlinger med Gazprom i 2009-2010 bekrefter alt vi publiserte i vår ukeavis i fjor. Waldemar Pawlak og hans underordnede forhandlere endret forhandlingsinstruksen til fordel for russerne, ga dem mer enn de ba om og signerte til slutt en ekstremt ugunstig traktat som fortsatt er i kraft

– Journalister fra «Sieci» skrev. Pyza og Wikło delte deretter nye funn fra saken de hadde startet et år tidligere.

Tar hensyn til forhandlingsrestriksjonene forårsaket av Gazproms monopol «[…] NIK bemerker imidlertid at virksomheten til økonomiministeren knyttet til å forhandle kontrakter med Den russiske føderasjonen for gassforsyninger under Yamal-traktaten i 2009-2010 i stor grad ble gjennomført i form av forhandlinger uten nødvendig autorisasjonshåndbok, og etter godkjenning av f.eks. instrukser, var noen av avtalene ikke i samsvar med de bindende retningslinjene.

– uttalt i rapporten fra Høyerevisjonen sitert den gang. Som rapportert i 2018, gjorde ikke journalistene fra «Sieci», Waldemar Pawlak – visestatsministeren og økonomiministeren på den tiden, i likhet med styret for PGNiG på den tiden, «full bruk av forhandlingsmulighetene sine. prøver å hevde seg». til gjengjeld for å godkjenne avgjørelser som er gunstige for russisk side eller for Polen”.

I følge våre publikasjoner 19. september 2010 åpnet påtalemyndigheten i Warszawa en etterforskning «for myndighetsbrudd og kontraktsbrudd for å oppnå økonomiske fordeler fra daværende visestatsminister og økonomiminister og andre tjenestemenn». i forbindelse med forhandling og signering av en internasjonal avtale om levering av russisk gass til Polen som er ugunstig for Polen og i strid med unionsretten og dermed på bekostning av allmennhetens interesse.

– bemerket forfatterne av teksten «The Supreme Audit Office bekrefter resultatene våre: Pawlak og Tusk donerte milliarder til Gazprom!»

Pyza og Wikło i gasskontraktsforhandlinger

Funnene, som ble bekreftet av det øverste revisjonskontoret, ble beskrevet av Pyza og Wikło i 26. august 2017-utgaven av «Sieci».

Vi avslører bakteppet for signeringen av en gasskontrakt i 2010 som var ekstremt ugunstig for Polen. Vi har oppnådd forhandlingsinstruksen til PO-PSL-regjeringen, som ennå ikke er holdt hemmelig. Analysen din er fantastisk. Det var en kamp med ett mål. Det ser ut som det er solgt. Russerne scoret mål etter mål og passiv keeper Pawlak akkurat dro ballen ut av nettet. Kaptein Tusk svarte ikke. Han godtok alt visestatsministeren foreslo ham

– Journalister skrev den gang.

Gassavtalen fra 2010 ble beskrevet av Marek Pyza og Marcin Wikło som «en av det forrige lagets verste synder», og de skrev også om «en rekke uforståelige grep» som burde glede Moskva.

La oss bare nevne de viktigste: oppsigelsen på omtrent 1 milliard PLN som Gazprom skyldte oss; Oppsigelse av hundrevis av millioner av EuRoPol Gaz-fortjeneste; for Polen ekstremt ugunstige endringer i organisasjonsstrukturen til dette samfunnet; den planlagte utvidelsen av avhengigheten av russisk gass, som ble kjøpt til høye priser, med 15 år; og til slutt forlate diversifiseringen av råvareforsyninger

– De utvekslet ideer.

aja / Twitter, «Nettverk»

You may also like

Leave a Comment