Home » En delegasjon fra Sunnfjord kommune besøkte Opoczno – Nyheter – ELE24

En delegasjon fra Sunnfjord kommune besøkte Opoczno – Nyheter – ELE24

by Gunnar Garfors

I forrige uke besøkte en delegasjon fra Norge Opoczno kommune: Anne Lilleaasen, varaordfører i Sunnfjord kommune, Gunhild Berge Stang, direktør i Sunnfjord Utvikling, Trond Ueland, leder for kommunal enhet for næring og samfunnsutvikling, Sunnfjord, og Malin Moldestad , ansvarlig for kontakter med økonomi og sosial utvikling. Hovedformålet med besøket var å signere en samarbeidsavtale mellom Opoczno kommune og Sunnfjord kommune i Norge.

Besøket til de norske gjestene begynte med et møte med ordføreren i Opoczno, Dariusz Kosno, på rådhuset i Opoczno. Under møtet delte lokale myndighetspersoner erfaringer knyttet til å skape, bygge og vedlikeholde relasjoner mellom lokale myndigheter og gründere.

Den dagen fikk delegasjonen fra Norge muligheten til å bli litt kjent med byen vår, takket være Adam Grabowski, direktøren for Regionalmuseet i Opoczno, som introduserte historien og guidet gjestene gjennom den historiske delen av Opoczno.

På ettermiddagen ble det holdt workshops som blant annet preget Opocznos endogene økonomiske potensial, entreprenørskap i Opoczno-kommunen, planlagte aktiviteter innen entreprenørskapsutvikling og muligheter for kommunen til å gjennomføre planlagte aktiviteter ble diskutert. Da holdt Gunhild Berge Stang, direktør i Sunnfjord Utvikling, et innlegg om hvordan samarbeidet med gründere fungerer i Sunnfjord kommune og hvilken støtte kommunen tilbyr til oppstartsbedrifter. Etter presentasjonen ble det diskutert aktivitetene som er planlagt av kommunene og muligheten for gjensidig støtte i gjennomføringen, som har som mål å øke den økonomiske utviklingen i regionen.

Dagen etter fant et møte med medlemmer av Social Business Council sted hos ordføreren i Opoczno, hvor Patrycja Wilk – inspektør for teamet for sosioøkonomisk utvikling av Opoczno bykontor – holdt en presentasjon om Social Business Council. Beskrivelse av dens egenskaper, planlagte oppgaver og eksempler på god praksis for å etablere og opprettholde relasjoner mellom lokale myndigheter og gründere som opererer i forskjellige kommuner i Polen. Deretter presenterte Gunhild Berge Stang, direktør i Sunnfjord Utvikling, samarbeidet med gründere i Sunnfjord kommune. Hun beskrev selskapets aktivitet med å finne programmer for å støtte gründere og skaffe midler til å gjennomføre deres aktiviteter.

Onsdag besøkte gjester fra Norge våre lokale bedrifter. Gjenstand fra direktør Paweł Kaluźny besøkte gjester fra Norge Cersanit SAs «Mazowsze»-anlegg, hvor fabrikksjef Tomasz Wiktorowicz introduserte den norske delegasjonen for hele produksjonsprosessen for keramiske fliser.

Et annet anlegg som ble besøkt var OPTEX SA-president Leszek Łubkowski, som introduserte gjestene til anleggets historie og snakket om produksjonsprosessen for å lage stoffer.

Deretter presenterte Zdzisław Wojciechowski, eier av Zakład Przetwórstwa Mięsnego WOY Sp. z oo et agroindustrielt biogassanlegg i Sobawiny, hvis tekniske detaljer ble forklart av bioteknolog Marcin Jęczmień.

Våre gjester har med stor entusiasme observert virksomhetene som opererer i samfunnet vårt og har vært veldig imponert over deres prestasjoner.

Den siste dagen av besøket møtte delegasjonen representanter for kommunale selskaper, inkludert Krzysztof Owczarski, president for Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej i Opoczno, Robert Grzesiński, president for Miejskie Przedsiębiorstwo Komunalne i Opocznos, og president i Zakandarkios Marcin Gospodarkios Mękandarkios, president i Zakandarzłóz. Opoczno. Under møtet ble hovedoppgavene til hvert enkelt selskap presentert.

For verter og gjester var det en meget fruktbar tid i en hyggelig atmosfære.

Kilde: UM Opoczno

You may also like

Leave a Comment