Home » En internasjonal ungdoms- og mediekonferanse finner sted i Riga

En internasjonal ungdoms- og mediekonferanse finner sted i Riga

by Gabriel Scott

En ungdoms- og mediekonferanse «Opportunities and Challenges» vil bli holdt i Riga 27.-28. januar, og samler mediefagfolk, beslutningstakere, universitetslærere og unge digitalt innholdsskapere fra Latvia, USA, Nederland, Norge, Finland, Sverige, Tyskland og Belgia.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

I følge arrangørene av Delfi-portalen er målet å oppmuntre til dialog mellom media, beslutningstakere og unge mennesker ved å øke bevisstheten om viktigheten av å involvere unge i å skape et innholds- og informasjonsrom.

Arrangøren av konferansen, Ilona Bičevska, representant for ungdomsorganisasjonen «AVANTIS», understreker at hovedoppgaven til arrangementet er å vise virkelige suksesshistorier om hvordan unge mennesker kan bidra til å fornye innholdet i medieorganisasjoner. «Samtidig er det både en oppmuntring til unge mennesker selv til å være aktive og modige, og en oppfordring til medieledere om å sette pris på det verdifulle potensialet i unge menneskers kreative bidrag til mediebildet,» sa hun.

Første del av konferansen er mer rettet mot mediefagfolk, lærere og studenter. Aktuell forskning, diskusjoner og eksempler på god praksis knyttet til innholdsskaping og integrering av nye talenter i arbeidsmiljøet vil bli presentert. Ettermiddagen er dedikert til unge mennesker – det er mesterklasser, forelesninger, attester og møter med fremtidige arbeidsgivere.

På konferansen vil Stefan Gays, førsteamanuensis ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, presentere en internasjonal studie om «The impact of Internet and social media use on well-being: an analysis of adolescents’ longitudes over nine years».

Representanter fra den finske kringkasteren Yle Kioski vil også dele sin inspirasjonshistorie, som er et vellykket eksempel på hvordan unge mennesker – skapere av digitalt innhold – effektivt kan samhandle med sosiale medier og dermed få et meningsfullt publikum.

Digitalt innholdsskapere Edgar Fresh, Artūrs Jenots og Niklāvs Vētra vil snakke om hvordan man kan lage nyttig og inspirerende innhold på YouTube-plattformen og utfordringene ved langsiktig arbeid.

I tillegg vil Jim Jacob fra University of Arizona dele sin imponerende erfaring og fortelle deg hvor enkelt og vanskelig det er for en student å vinne en Emmy.

Konferansen vil også diskutere beskyttelse og inntektsgenerering av idéformater. Forelesning «Hvordan beskytter du formatet ditt?» ledes av Lisette van Diepen, styremedlem i FRAPA.

På konferansen vil vi også høre presentasjoner fra Matthew Orphanides og Anna Lillas Havasi fra EU-kommisjonen om hva EU tilbyr unge mennesker: Erasmus+, European Solidarity Corps, DiscoverEU og European Year of Youth 2022.

Begge konferansedagene vil ungdom også få mulighet til å ta del i kreative aktiviteter som f.eks B. en mesterklasse i podcast ledet av Paolo Destilo, podcastskaper fra Nederland, eller en mesterklasse i sosiale medier ledet av Anita Priede fra Latvian Internet Association.

Som Artūrs Jenots, en av deltakerne på konferansen, som har laget sitt medieinnhold i 10 år og har jobbet med populære prosjekter som «Revolutionaries», «Tinteszobs», «Karsts Karsts» og «Talks about love» sa. , “ vellykkede synergier mellom klassiske mediekanaler og innhold skapt av unge mennesker. Selv om dette samarbeidet er grunnleggende for begge sider, er det en bro til vekst og fremtiden.»

Moderator for konferansen Opportunities and Challenges er Kārlis Dagilis, PhD-student ved University of Maryland (USA), sjefredaktør for Latvian Radio News Service.

Konferansen arrangeres av ungdomsorganisasjonen AVANTIS i samarbeid med bevegelsen YOUNG MEDIA SHARKS og støttes av Kongeriket Nederland’s ambassade.

You may also like

Leave a Comment