Home » En krystallkule for østerrikeren! Bare det fjerde slike tilfelle i historien

En krystallkule for østerrikeren! Bare det fjerde slike tilfelle i historien

by Gunnar Garfors

Østerrikes Johannes Lamparter vant Nordic Combined World Cup Crystal Globe.

Nordmannen Jarl Magnus Riiber vant den nest siste verdenscupkonkurransen i Nordic Combined denne sesongen i Lahti. Østerrikes Johannes Lamparter har allerede sikret seg karrierens første krystallkule. Polakkene startet ikke.

Riiber, som har vunnet verdenscuppen sammenlagt fire ganger, dominerer også denne sesongen. I februar vant han gull i alle fire konkurransene i verdensmesterskapet i Planica, siden den gang har han vært ubeseiret i de individuelle verdenscupene. På grunn av helsemessige årsaker hadde han imidlertid vært ute i mer enn en måned på forhånd, så han var ikke med i kampen om den siste triumfen.

Se også: Hun stilte på bilde med et krus. Reaksjonen fra fansen lot ikke vente på seg

Lørdag var nordmannen 1,7 sekunder foran estiske Kristjan Ilves, og vinnerlandsmannen Jens Luraas Oftebro (55 s bak Riiber) og finnen Ilkka Herola (55,4 s) kjempet hardt om tredjeplassen.

21 år gamle Lamparter ble nummer 11 (1:30,5 bak), men Julian Schmid (1:31,6) var tre plasser bak. Tyskeren har ingen sjanse til å ta østerrikeren, som han taper 146 poeng på.

Johannes Lamparter er den tredje østerrikeren i historien som vinner krystallkulen i denne disiplinen. Tidligere ble dette gjort av Klaus Sulzenbacher (1987/88 og 1989/90) og Felix Gottwald (2000/01).

RM, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment