Home » En moderne multifunksjonell idrettsplass og et lengdehopp skal bygges ved skolen i Ćmielów!

En moderne multifunksjonell idrettsplass og et lengdehopp skal bygges ved skolen i Ćmielów!

by Gunnar Garfors

Izabela Praga, rektor ved Krzysztof Szydłowiecki grunnskole nr. 1 i Ćmielów, understreker at siden hun har jobbet ved skolen i Ćmielów, har idrettshallen vært institusjonens flaggskip.

– Takket være dette flotte anlegget kan vi utvikle våre elevers ferdigheter og tilby dem ulike former for kroppsøving. Likevel oppfyller ikke hallen sine oppgaver fullt ut i de varmere månedene som mai eller juni. Studentene foretrekker å trene utendørs og denne øvelsen utendørs, spesielt etter denne tiden av pandemien da studentene stort sett bodde hjemme i to år. er avgjørende, sier Izabela Praga.

Skolemiljøet er desto mer fornøyd med at det bygges en multifunksjonell idrettsplass og et lengdehopp like ved skolen.

En multifunksjonell idrettsplass bygges ved barneskole nr. 1 i Ćmielów
Foto: Łukasz Grudniewski/naOSTRO.info

– Av samtalene jeg hadde med anleggslederen, kommer det frem at dersom været er gunstig vil jobben være ferdig innen utgangen av april. Dette er veldig gode nyheter for oss fordi vi i disse varme månedene kunne bruke vår egen bane. Et så interessant sports- og rekreasjonskompleks bygges: vi har en hall, det vil være en idrettsplass, det vil være en lekeplass, et utendørs treningsstudio, og en skatepark vil også bli bygget i Ćmielów. Kroppsøving kan være omfattende, noe som vil komme både elevene og skolen til gode, siden deres rykte vil øke – legger direktøren for institusjonen til.

Elevene sier selv at det har manglet en skikkelig pitch så langt.

Izabela Praga, rektor ved grunnskole nr. 1 i Ćmielów
Foto: Łukasz Grudniewski/naOSTRO.info

«Det var ikke en fotballbane, det var bare et torg. Det vokste gress her og noen ganger, når vi hadde kroppsøvingstimer, kom vi hit for å spille fotball utendørs – husk Paweł Żelazowski og Oliver Gajos, elever i klasse 6a.

Venter utålmodig på den nye lekeplassen, legger de til.

«Vi trengte et sted som dette for unge mennesker. Ordføreren varslet at det også skal bygges en skatepark. Vi venter også på ham, for vi kjører scooter – sier elevene.

Det er en idrettshall ved siden av skolen
Foto: Marzena Gołębiowska/naOSTRO.info

Det er for tiden 251 elever som går på skolen i Ćmielów, som alle er innbyggere i Ćmielów kommune.

Joanna Suska understreker at den multifunksjonelle idrettsplassen skal betjene ikke bare studenter, men alle beboere, uansett alder.

– Dette er et sted for ekstern integrering med fokus på utøvelse av ulike idretts- og fritidsaktiviteter. Det var alle planene jeg hadde da jeg ble ordfører. Vi kunne medfinansiere 95 prosent gjennom programmet «Polish Order». Verdien av denne oppgaven er PLN 1 336 169,43. Det er enorme ressurser. Selskapet har opptil 12 måneder på seg til å fullføre denne oppgaven – legger Joanna Suska til.

Det er en lekeplass i nærheten av barnehagen og skolen Foto: Marzena Gołębiowska/naOSTRO.info

Hun forklarer at siden hun ble ordfører i Ćmielów, har hun hørt fra foreldre, lærere og elever ved barneskolen i Ćmielów at en slik pitch ville være veldig nyttig. Konstruksjonen er ment å være et alternativ til smarttelefoner.

– Vi ønsker å få studentene vekk fra datamaskiner, bærbare datamaskiner og nettbrett. Vi er i ferd med å kjøpe et stykke land på barneskolen for å utvide skolens lokaler slik at vi kan lage en veldig moderne skatepark også der med midlene som er bevilget til revitalisering av Ćmielów, som også vil sikre at barn og unge folk forblir i samfunnet vårt som voksne og ønsker å knytte fremtiden til den – oppsummerer Joanna Suska.

Johanna Suska. Ordfører i Ćmielów
Foto: Marzena Gołębiowska/naOSTRO.info

You may also like

Leave a Comment