Home » En norsk domstol påla Tesla å refundere bileiere 16 000 dollar for å redusere batterikapasiteten

En norsk domstol påla Tesla å refundere bileiere 16 000 dollar for å redusere batterikapasiteten

by Thure Lindhardt

En norsk domstol har dømt elbilprodusenten Tesla til å betale en bot til Model S-eiere for å ha redusert batterikapasitet og ladehastighet, melder utenlandske medier.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Tesla vil betale 30 bileiere 16 000 dollar, men den totale rettssaken kan nå hundrevis av millioner dollar, rapporterte Netynisen.

Bileiere i Norge, men også i andre land, har klaget på rekkevidden en bestemt modell kan dekke etter en programvareoppdatering i 2019, samt andre endringer, skriver Electrek. Problemene berørt i 2013-2015. og Tesla uttalte den gang at oppdateringen skulle beskytte batteriet og forbedre levetiden. Selskapet la til at endringen kan påvirke en liten prosentandel av bileiere.

Noen bileiere har funnet ut at batterikapasiteten har gått ned med opptil 11 %. Disse spørsmålene har utløst juridiske tvister ikke bare i Norge, men også i Danmark, USA og andre land.

Netynisen melder at det er over 10.000 bileiere i Norge som har kjøpt denne typen biler, så det totale beløpet som refunderes til selskapet kan nå betydelige verdier.

Innholdet i denne publikasjonen eller deler av den er opphavsrettsbeskyttede objekter i henhold til opphavsrettsloven, og bruk av dem uten samtykke fra utgiveren er forbudt. Fortsett å lese her.

You may also like

Leave a Comment