Home » en pasient fra Norge kom for et nytt hjerte

en pasient fra Norge kom for et nytt hjerte

by Erlend Loe

Pasienten trengte akutt en hjertetransplantasjon

Wroclaw Universitetssykehus (USK) gir informasjon om aksjonen lørdag, der en pasient som akutt trengte en hjertetransplantasjon fløy fra Tromsø, Norge, med lufttransportøren Cessna Babcock Scandinavian AirAmbulance. En USK legetransport ventet på det norske mannskapet på «vingambulansen». Direkte fra flyplassen i Wrocław dro pasienten til intensivavdelingen til USK ved ul. Borowska. Se bilder av den fantastiske handlingen i galleriet

– Transport til Polen var mannens eneste sjanse, hovedsakelig fordi det ikke ble funnet en passende donor for ham i Norge. For øyeblikket kan vi røpe at pasienten er polsk, han er rundt 50 år og jobber i Norge. For noen dager siden fikk han et massivt hjerteinfarkt og tilstanden hans var svært alvorlig. Her ble USK med på aksjonen og tok pasienten under sine vinger, melder representantene for sykehuset i Wrocław.

Han fløy til Wroclaw fra Norge for å få et nytt hjerte

– Gjennom hele turen tillot Impella- og ECMO-enheter ekstrakorporal oksygenering av blodet hans og eliminering av karbondioksid. Reisen fra Tromsø til Wrocław tok ca. 8 timer. Pasienten ble lagt inn på skattekontoret i 16-tiden. Takket være det raske og effektive samarbeidet fra alle involverte, er det allerede i omsorgen til våre spesialister – vi leser på USK-nettstedet.

Sykehuset rapporterer at hele operasjonen ikke ville vært mulig hvis Mateusz Rakowski, USK hjertetransplantasjonskoordinator, og Miłosz Raszek, USK medisinsk transportkoordinator (han klarte hele den komplekse prosessen med å transportere pasienten til sykehuset) og Dr. Jakub Jankowski, Mekanisk sirkulasjonsstøttekoordinator.

Kilde: USK, foto: Mateusz Rakowski / USK, Miłosz Raszek / USK

You may also like

Leave a Comment