Home » En svensk rakett landet på norsk territorium. Oslo legger skylden på Stockholm

En svensk rakett landet på norsk territorium. Oslo legger skylden på Stockholm

by Connie Nielsen

Norsk UD kritiserte svenske myndigheter for manglende informasjon om ulykken med en forskningsrakett som ved en feil landet med en nyttelast på 300 kilo på norsk territorium, om lag 40 km nordvest for det planlagte landingsstedet.

Som det svenske romforskningssenteret Esrange Space Center i Kiruna sa i en uttalelse, ble Texus-58-raketten som ble skutt opp mandag brukt til forskning på vektløshet. Gjenstanden tok imidlertid en annen bane enn forventet og styrtet i nærheten av byen Malselv i Nord-Norge. «Ingen bor i nærheten av hendelsen», ble det understreket.

I en uttalelse sier det norske UD at det har vært en «svært alvorlig hendelse som kan ha forårsaket stor skade, for eksempel gjennom en drivstofflekkasje». – Dersom det skjer et grensebrudd, som i dette tilfellet, er det viktig at relevante myndigheter informerer norske myndigheter umiddelbart, sier UDs talskvinne Ragnhild Haland Simenstad.

Onsdag meldte Esrange Space Center at lasten var fraktet til Sverige. Det ble satt i gang en etterforskning for å fastslå årsaken til ulykken.

Kilde: PAP / tk

Vi lager DEON.pl for deg

Du kan støtte oss her.

You may also like

Leave a Comment