Home » En unik sti fører til et av de mest spektakulære hotellene i verden: slik underholdning ved veien har gått tapt

En unik sti fører til et av de mest spektakulære hotellene i verden: slik underholdning ved veien har gått tapt

by Thure Lindhardt

Dagen har endelig kommet, men jeg ante virkelig ikke at turen til et drømmehotell i Kaukasus må ta en så unik rute som er kjent i hele Sovjetunionen. Og at det blir slike attraksjoner på vei til hotellet.

Reisen til fjells begynner med en veldig spennende og historisk reise, på engelsk heter det georgisk militærvei, på litauisk – potetkrigenes vei. Denne veien fra Sakartvel fører til Russland. Siste stopp er i Vladikavkaz, hvor mange lastebiler og busser kjører på denne veien. Alle som ønsker å reise fra Kaukasus til Russland vil velge denne ruten.

Den 208 kilometer lange Sartwell War Road er en av de travleste i verden og en av de mest spektakulære. Turister som reiser på den anbefales å gjøre så mange stopp som mulig og ikke bare ta bilder og videoer, men også spise, svømme og til og med fly. Fordi alt er på denne veien.

Hovedveien til Russland er alltid full av biler, så det er trafikkork her. Så hvis navigasjonen sier at det vil ta deg 2 timer å komme til punktet du valgte, kan du kjøre 3 eller 4.

Kjørehastigheten bestemmes ikke bare av andre kjøretøy, men også av værforholdene. Kraftig regn eller snø kan endre alt. Noen ganger stopper de til og med sjåfører i lange timer eller til og med dager.© Orijus Gasanovas

Eksklusive landsbyer, slott, kirker, panoramaområder – på en militærvei som en interessant eventyrfilm – vil ikke gå glipp av noe. Men hvis du som meg bare har en helg til en tur som dette, går du sikkert glipp av halve moroa.

Denne veien er en uendelig historie. Omtrent hver 10. til 20. meter finner du rekreasjonssteder som tjener penger på turister. Tjenestene dine er virkelig eksepsjonelle, for eksempel kan du spise lunsj i en av basene jeg besøker. Lunsj, det stemmer, veldig interessant. Sauene løper her, du velger selv hvilke sauer du vil ha, de presenterer dem for deg her, forbereder dem, baker dem og du spiser i et lite telt. Tydeligvis kuttes flere grønnsaker og bakes brød.


En unik sti fører til et av de mest spektakulære hotellene i verden: slik underholdning ved veien har gått tapt

© Orijus Gasanovas

Vel, et veldig unikt, men virkelig autentisk sted å spise. Jeg spurte sjåføren min om maten her var trygg eller ikke forgiftet. Du vet, han så bare skjevt på meg, kanskje til og med fornærmet. Alle jeg nettopp har hørt har sagt at det er deilig her og andre steder.

Ikke bare kan du prøve ferskt lam her, men du kan også prøve den ekstreme vannveien. For de som er lei av å tilbringe mange timer i bilen – den perfekte sporten og underholdningen.


En unik sti fører til et av de mest spektakulære hotellene i verden: slik underholdning ved veien har gått tapt

© Orijus Gasanovas

En annen kuriositet som jeg ikke har sett noe annet sted, er at her, mens du kjører Sarthart War-ruten, vil du se de mest sinte og slitne lastebilsjåførene i verden.

Lange køer med lastebiler venter i gatene for å passere grenseovergangene. Lastebiler på rad på fem, syv, ti kilometer og enda lenger er parkert på mer enn ett sted, du vil se mer enn én slik kolonne på denne gaten. Og som lokalbefolkningen sier, dette er hovedeksemplet på det dårlige forholdet mellom Sacartwell og Russland.

Hvordan det vakreste stedet i denne gaten ser ut og om det imponerende hotellet ikke skuffer – alt dette kan du se på programmet «Orius Travels».

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment