Home » Kossovičs: I det neste Saeima-valget vil den politiske makten og kreftene til Gobzem og Sleser igjen splitte det latviske samfunnet

Kossovičs: I det neste Saeima-valget vil den politiske makten og kreftene til Gobzem og Sleser igjen splitte det latviske samfunnet

by Thure Lindhardt

Foto: Paula Čurkste / LETA

I det neste Saeima-valget vil de politiske maktkreftene i Latvia og den «to-hodede Frankenstein» – Aldis Gobzems og Ainars Slesers – igjen splitte det latviske samfunnet og skremme hverandre, lederen av Riga byråd «For Kosovich» .

Praktisk talt

Anrop ukjent eller privat nummer: er det trygt å svare?

9 timer

Nyhetene

Urbanovich: Vi må forberede oss på hva som kan skje hvis …

14 timer

cocktail

TESTER: Velg en rev og finn ut hvor ansvarlig og pålitelig du egentlig er!

10 timer

Les andre nyheter

Han innrømmet i kongressen at den nåværende politiske makten har skapt en kontrast i speilbildet, en «populismens tohodede Frankenstein» – der den ene er leder for Saeima-parlamentsmedlem Aldis Gobzems, den andre er forretningsmannen Ainars Slesers.

«Disse to gruppene – på den ene siden kobberpartiene, på den andre siden populistene – vil splitte det latviske samfunnet igjen ved neste valg og vil skremme hverandre. Myndighetene vil kreve en stemme for dem som de minste onde, for ellers kommer de gale populistene til makten der, men populistene vil på den andre siden danne en rhododendronrevolusjon foran skapsdøra og frykte med like stor makt. Begge vil ha nytte, sa Kossovich.

ANDRE LES NÅ

Kossovičs nevnte ikke noen spesifikke maktpartier, men i sin tale om nåværende makt rettet han blant annet kritiske ord til de tidligere sosialministrene Jānis Reirs (JV) og Ramon Petravičs (PCL).

I lys av dette vil det progressive folket måtte møte nok en utfordring i Saeima-valget neste år og vise gjennom sitt arbeid i Riga bystyre at partiet er et kjøretøy for endring, i stand til en mer rettferdig og sosial endring utvikle seg mer ansvarlig. retningslinjer.

Kossovičs, som ble litt forsinket i bystyrevalget i Riga for et år siden, påpekte at partiet hadde kritisert den forrige regjeringen i førvalgsperioden, men da den kom inn i rådet ble det besluttet ikke å vurdere arven etter den tidligere. ordfører i. å klage Riga Nila Ušakova (S).

«La oss gå på jobb og bruke hver dag som velgerne har gitt oss», understreket Kosovich.

Kossovičs berømmet parlamentsgruppens parlamentsmedlemmer og det faktum at i løpet av et år etter å ha tatt makten i Riga bystyre, var det oppnådd betydelige endringer i hovedstaden og feilene fra den forrige regelen var eliminert.

Selv om det er vanlig i latvisk politikk å gi energi til økonomien ved å investere i byggeprosjekter under krisen, påpekte Kossovičs at investeringer bør gjøres i menneskene selv, ikke bare i betong.

Kossovičs berømmet det faktum at «progressivene» som kom til makten i Riga bystyre endret dagsorden og hadde en positiv effekt på livene til sosialt vanskeligstilte mennesker.

Det er allerede rapportert at Fremskrittspartiets kongress vil finne sted i dag, hvor valg av nytt styre og vedtakelse av de grunnleggende prinsippene for programmet er planlagt.

Foreløpig stiller 20 kandidater til eksekutivkomiteen til Fremskrittspartiet – Agnese Logina, Antonina Nenaševa, Atis Švinka, Lodziņš, Edgars Billigītis, Edmunds Cepurītis, Ervins Labanovskis, Ieva Jirgensone, Iegavigņr-Ligas, Iegavigors K. , Ilmārs Jarpa-Meiga-Liegansima, Kossovičs, Miroslavs Kodis, Ričards Alans Miezītis, Selma Levrence og Viesturs Kleinbergs.

RELATERTE ARTIKLER

Det nåværende styret, som ble valgt i 2019, består av Nenashev, Cepuritis, Kossovich, Labanovsky, Kleinberg, Teresa Gruntmane, Dace Kavasa, Klavins og Logina.

Det nyvalgte styret forventes å nominere kandidater til partiets medledere som skal stemmes over av kongressen, som må velge to medledere.

Fremskrittspartiet er et ikke-parlamentarisk parti som er en del av koalisjonen til Riga bystyre.

fag

You may also like

Leave a Comment