Home » Energileverandøren trekker seg ut av Tyskland. Det bør kundene vite

Energileverandøren trekker seg ut av Tyskland. Det bør kundene vite

by Gunnar Garfors

Nyheter fra Tyskland – Energileverandøren trekker seg ut av Tyskland. Energigiganten Shell trekker seg ut av husholdningsenergibransjen. Shell Energy leverte energi til kunder i Tyskland og Storbritannia. Det må forbrukerne vite.
Les også: Et kjent tysk firma fra bilindustrien flytter produksjonen til utlandet

Energigiganten Shell trekker seg ut av husholdningsenergibransjen selger Shell Energy-datterselskapet til Octopus Energy Group. Dette vil legge til 6,5 millioner britiske husstander og 300 000 i Tyskland til Octopus Energys kundebase.

Energileverandøren trekker seg ut av Tyskland

Shell Energy Retail Ltd. ble grunnlagt i 2008 som First Utility i Storbritannia. I 2015 ble det overtakelse og navneskifte, så startet selskapet sin virksomhet i Tyskland. Ifølge Shell Energy kommer 100 prosent av elektrisiteten fra vannkraftverk i Norge, noe som betyr at strømmen er fornybar.

Det ble avslørt i sommer at Shell var ute etter å selge sin husholdningsapparatvirksomhet, med henvisning til «vanskelige markedsforhold» som årsak. Octopus Energy ble grunnlagt i 2015 og har i dag kunder i Tyskland, Spania, Frankrike, Italia, Japan, New Zealand og USA. Selskapets kjernevirksomhet er energiforsyning, men selger også varmepumper.

Det bør kundene vite

«Eksisterende Shell Energy-kunder trenger foreløpig ikke å gjøre noe – å bli varslet ved gjennomføring av oppkjøpet, med forbehold om myndighetsgodkjenninger, potensielt i fjerde kvartal 2023.» – rapporterte Octopus Energy. Det er ingen avbrudd i strømforsyningen. «Kreditten din forblir beskyttet og overføres automatisk til din nye Octopus-konto sammen med de eksisterende direkte belastningene«.

Les også: Hvor høy er den lovlige promillegrensen i Tyskland? Svaret kan overraske deg

Merkur.dePolskiObserwator.de

You may also like

Leave a Comment