Home » England Kvinner 8-0 Norge: Beth Meade scoret hat-trick mot løvinnene, og slo norske rekorder

England oppnådde sin historiske suksess da et hat-trick hjalp Beth Mead til en fantastisk 8-0 seier over Norge i det andre gruppespillet i EM 2022.

Ingen lag hadde scoret åtte mål i en eneste EM-kamp, ​​verken for menn eller kvinner, før løvinnene eksploderte på AMEX Stadium. Seieren gjorde dem også i stand til å kvalifisere seg til kvartfinalen som gruppe A-vinnere, og forble ubeseiret på toppen med totalt poeng.

Mens åpningskampen deres mot Østerrike var spennende og rimelig konsekvent, trakk England til slutt håndbremsen på et norsk lag som hadde blitt kalt Dark Horses før turneringen, med et show som ville ha sagt mye om løvinnene som vinnere av konkurransen. .

Faktisk var det Norge som så bedre ut de første ti minuttene da Englands mest etterlengtede og tøffeste kamp i gruppen begynte med et seriøst defensivt arbeid.

Men fra det 12. minutt og utover tok England kontroll over oppgaven sin og ga seg ikke.

England ble tildelt en tidlig straffe etter at Manchester United-forsvarer Maria Thorsdottir felte Ellen White. Georgia Stanway plasserte ballen umiddelbart og selv om hun ventet litt lenger med å skyte, mistet hun ikke fokus og skjøt ballen forbi keeperen.

Norge hadde få sjanser i første omgang mellom første og andre mål, men England doblet ledelsen etter tre minutter. Meade passet ballen foran målet, som ble dyktig blokkert av Lauren Hemp og ble tildelt en offsidefeil etter en VAR-gjennomgang.

Bilde:
Beth Meade scoret hat-trick i Englands seier over Norge

White ønsket ikke å holde seg på notene og scoret sitt første mål for kvelden – og hennes 51. mål for England – for bare en halvtime siden. Thorisdottir klarte nok en gang ikke å holde Manchester City i ledelsen. Det var da en enkel vri, steg og visp.

Men det tok sju minutter der England gjorde ubønnhørlige fremskritt, og doblet ledelsen etter allerede å ha scoret tre mål.

Meade scoret det fjerde målet i det 34. minutt og White tok tilbake fra Marin Megildy før han spilte ballen inn i Heims vei. Det var da en overgang fra den ene vingen til den andre da Meade nikket.

Fem minutter senere scoret den ustoppelige Meade sitt andre mål for natten, og slo Julia Blackstead og Thorsdottir før hun trillet ballen jevnt forbi den forsvarsløse Guru Petersen.

White scoret sitt andre mål like før pause da hun parerte Fran Kirbys flotte pasning med en avvist heading, og England avsluttet første omgang med hele seks mål.

Selv om det ikke ble mange flere mål etter pause, hadde England alltid kontroll og dikterte til slutt en kamp som vi vet de kan spille på de største scenene. Selvfølgelig var det nok av mål å score på denne rekordkvelden.

Alicia Russo og Beth Mead feirer Englands 7-0 ledelse
Bilde:
Alicia Russo scoret sitt første mål i en stor internasjonal turnering for England

Alicia Russo scoret sitt første mål for England ti minutter etter å ha kommet inn som innbytter, etter å ha slått Guru Bergsfand i luften for å score Ducks» syvende mål.

Prikken over i-en var Meades hat-trick kort før avspark. Thorisdottir gjorde nok en feil ved å ikke stoppe Keira Walshs første forsøk, og la Mead score et fantastisk åttende mål for natten.

Dette betyr at England klatrer til topps i gruppe A og rett inn i sluttspillet. Tirsdag returnerer de til AMEX Stadium for å møte andreplass i gruppe to. Dessverre for Nord-Irland betyr dette resultatet at de er eliminert fra sin første store internasjonale turnering etter å ha tapt 2-0 mot Østerrike på mandag.

Englands samtalepunkter: Ikke mistenker hvite, løvinner ignorer «Press»

Englands Elaine White feirer etter å ha scoret laget sitt tredje mål
Bilde:
Ellen White fra England feirer etter å ha scoret laget sitt tredje mål

England noterte rekordseier over to ganger europamestere Norge for å gå videre til gruppe 1. Hva lærte vi av andre runde?

Jeg leser her

Hva blir det neste?

England avslutter gruppespillet for EM 2022 med en kamp mot Nord-Irland i St Marys fredag ​​kveld klokken 20.00.

Østerrike vil konkurrere sammen med Norge på AMEX Stadium i Brighton, og kampen starter samtidig.