Home » er det ekte eller virtuelt?

er det ekte eller virtuelt?

by Thure Lindhardt

Ta på deg hjelmen, briller. Inntreden i en parallell, virtuell verden. Det til meta-metaverset (nytt navn på Facebook-gruppen). Gå rundt som om det er ekte. Slapp av som om det er ekte. Kjøp som om det er ekte. Jobb som om det er ekte. Dating som om det er ekte. Å bli angrepet som om det er ekte.

Foruten å være veldig ekte for den angrepne personen. Det er hva en av de første brukerne av «Horizon World» beskrev, det tegneserielignende virtuelle virkelighetsrommet som Meta nettopp offisielt har lansert i Nord-Amerika. Et slags 3D sosialt nettverk. I dette rommet, som fortsatt er under utvikling, kan avatarene – virtuelle dobbeltgjengere – oppleve og samhandle med en ny lekeplass.

Her er en oversikt i denne salgspresentasjonen:

I følge KantenI den offisielle Horizon-gruppen fra Facebook fordømmer brukeren fakta som har skjedd under en storstilt testøkt: Avataren din ble trakassert og praktisk talt «rørt» av en annen avatar.

«Seksuell trakassering er ikke morsomt på Internett, men å være i virtuell virkelighet legger til et lag som gjør arrangementet mer intenst,» Hun skrev rapporter The Verge. «Ikke bare ble jeg famlet i går kveld, det var andre mennesker som oppmuntret til denne oppførselen, noe som fikk meg til å føle meg isolert i dette rommet.»

Metas visepresident svarte med å ringe hendelsen«helt misfornøyd». Understrek at det er mulig å bruke et sikkerhetsverktøy som vil skape en boble rundt deg, en «sikker sone», for å blokkere interaksjoner med andre avatarer.

Det er hele metaverset som skal være trygt

Miriam Ben Jattou er advokat og president i foreningen «Femmes de Droit». Metas svar er at det avdekker et grunnleggende problem. «PFor meg er svaret fra Facebook absolutt upassende: Hele det virtuelle universet må være et tilstrekkelig trygt rom der det ikke er noen risiko for å bli utsatt for kjønnsspesifikk, rasistisk, homofobisk vold …», påpeker hun. «Virtuell virkelighet er en annen form for virkelighet, men det er psyko-fysiske konsekvenser som er identiske med dem i det virkelige liv. Men i det virkelige liv ville det ikke falle oss inn å fortelle et offer: du blir misbrukt på gaten og ikke forlat hjemmet ditt, vi gir deg en boble og du går ikke ut, og det er slik det er vil gå bra. «

I utgangspunktet er det Metas jobb å ivareta brukernes sikkerhet, understreker hun. «Vi har lover, internasjonale FN-traktater som snakker om vold mot kvinner, rasistisk vold eller mot mennesker med nedsatt funksjonsevne, hvorfor skal ikke Meta inkludere innholdet i disse konvensjonene i sine bruksregler? Manglende overholdelse, «Karakteren kunne ikke lenger ha tilgang til visse deler av spillet eller ville bli slettet».

Moderasjon er allerede et problem i tradisjonelle sosiale nettverk. I 3D-verdenen til metaversen, bortsett fra kommentarene som er gitt, vil oppførselen til avatarer sannsynligvis også gå galt. Et problem som bekymrer internt, sånn Financial Times : Direktøren for Meta New Technologies, Andrew Bosworth, har gjort teamene sine oppmerksomme på risikoen for at Metaverse blir en «giftig miljø» for kvinner og minoriteter.

«Det er et spørsmål om midler» svarer Miriam Ben Jattou. «For at det skal kunne implementeres effektivt, må det støttes av folk, som kontrollerer, som gransker, som sanksjonerer om nødvendig. Hvis de føler at det vil være vanskelig å implementere, er det fordi de valgte å ikke implementere det. de menneskelige ressursene der. Den kan ikke brukes av en kunstig intelligens som for eksempel ikke kan forstå andre grad.»

I tillegg til sanksjonene som ville gjelde i Metaverse, er det også mulighet for å straffeforfølge gjerningsmennene som er skjult bak avatarene. Men er dagens juridiske arsenal tilpasset denne virtuelle utviklingen?

For advokaten er svaret teoretisk ja – «RDet hindrer oss ikke i å anvende loven der: Når vi snakker om offentlig rom, inkluderer det virtuelle rom «- men i praksis inviterer opplevelsen av de pågående straffeforfølgelsene i saker om trakassering i tradisjonelle sosiale nettverk til nyanser: «E.I Belgia kan du sende inn en klage og gjerningsmennene kan bli tiltalt. Selv om det i praksis er svært få siktelser og få dommer. Verktøyene som er tilgjengelige for oss ser ut til å være underutnyttet.» Det er imidlertid en reell bevissthet, spesielt politisk, mener advokaten.

You may also like

Leave a Comment