Home » Et annet kamplag blir dannet i Formosa som svar på moderne militære og ikke-militære trusler mot kritisk infrastruktur

Et annet kamplag blir dannet i Formosa som svar på moderne militære og ikke-militære trusler mot kritisk infrastruktur

by Catherine Monroe

Som en del av Formosa opprettes et nytt kamplag i Dziwnów. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen av de polske spesialstyrkene. Sammen med Grom og kommandosoldatene til Lubliniec-enheten er Formoza ryggraden i de polske spesialstyrkene.

«Jeg ønsker […] Oppmuntre unge mennesker til å bli med i den polske hæren. Vi er alle klar over at beslutningen om å slutte seg til spesialstyrkene ikke er lett, men det er virkelig verdt det. Det er en stor stolthet å være soldat og en stor ære å være soldat for de polske spesialstyrkene– sa minister Mariusz Błaszczak under sitt besøk i Dziwnów.

Formosa øvelser

Den 22. august møtte sjefen for forsvarsdepartementet soldater fra spesialstyrkene i Dziwnów, hvor en ny kampgruppe fra Formozas militærenhet skal starte arbeidet. Generalløytnant Włodzimierz Potasiński. Opprettelsen av det nye komplekset er et svar på gjeldende militære og ikke-militære trusler knyttet til funksjonen til kritisk infrastruktur (gassterminalen i Świnoujście og gassrørledningen Baltic Pipe).

«Plasseringen av dette stedet er viktig med tanke på Polens energiforsyning. Rundt tretti kilometer unna ligger gassterminalen i Świnoujście, rundt tjue kilometer unna ligger BalticPipe, en gassrørledning som frakter gass fra Norge til Polen. Vi er klar over truslene som den aggressive russiske politikken utgjør, og vi må forvente ulike provokasjoner. Som sådan må kritisk infrastruktur være sterkt beskyttet av det beste militæret som er i stand til å beskytte kritisk infrastruktur. Dette er spesialstyrkene. Formoza, som bygger sin neste enhet her i Dziwnów, består av godt trente soldater som etter å ha trent i USA er erfarne personer som deltar i ulike typer oppdrag rundt om i verden– sa sjefen for Forsvarsdepartementet om opplevelsen av kommandoene fra Formosa.

MoD-sjefen så også en presentasjon om soldattrening – et dynamisk show satt som en del av en episodisk øvelse som inkluderte: direkte handling, VBSS (fra engelsk) Besøk Boarding Search and Seizure), dvs. overtakelse av et skip kapret av ukjente, væpnede gjerningsmenn.

Under besøket minnet sjefen for forsvarsdepartementet om den pågående moderniseringsprosessen til den polske hæren, inkludert spesialstyrker.

«Vi styrker konsekvent den polske hæren. Moderne våpen leveres til spesialstyrkene. Flere Black Hawk-helikoptre vil bli levert til spesialstyrker i år. Selv moderne snikskyttervåpen blir truffet. Utmerket trening og meget god og moderne bevæpning er en fordel. (…) En enhet utstyrt med antiubåthelikoptre vil bli stasjonert i nærliggende Darłowo. Spesialstyrkesoldater bygger også interoperabilitet med den polske marinen og vil fortsette å gjøre det» – sa sjefen for departementet for nasjonalt forsvar.

Til slutt takket ministeren alle soldater for deres daglige arbeid, inkludert beskyttelse av kritisk infrastruktur i Vest-Pommerns voivodskap. Som han understreket er dette en ekstremt viktig og viktig oppgave for sikkerheten i vårt hjemland.

rel (MAN)

Formosas nye kamplag, Dziwnów
Formosas nye kamplag, Dziwnów
Formosas nye kamplag, Dziwnów
Formosas nye kamplag, Dziwnów

You may also like

Leave a Comment