Home » Et annet kontaktpunkt for flyktninger fra Ukraina på Ostbahnhof [POSŁUCHAJ] – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

Et annet kontaktpunkt for flyktninger fra Ukraina på Ostbahnhof [POSŁUCHAJ] – Warszawa og Mazovia – siste nytt i RDC

by Gabriel Scott

Hjelpepunkt organisert av nordmennene for flyktninger fra Ukraina ved Ostbahnhof i Warszawa / foto UM Warszawa

I Warszawa, nær Vschodni jernbanestasjon, i krysset mellom gatene Lubelska og Bliska, er flere telt satt opp for bruk av ukrainske flyktninger. Et mottak ble opprettet på dette stedet i fellesskap av Warszawa, Flyktninghjelpen og det polske senteret for internasjonal bistand.

President i Warszawa Rafał Trzaskowski, generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland, norsk ambassadør i Polen Anders Eide, norsk ambassadør i Ukraina Erik Svedahl og Wojciech Wilk fra det polske senteret for internasjonal bistand var til stede på konferansen som ble arrangert på fredag. Senter .

To millioner flyktninger i Polen

Mer enn to millioner flyktninger har allerede ankommet Polen. Warszawa selv tok imot nesten 300 000 mennesker i løpet av en måned. I dag er vi den nest viktigste nasjonen i verden som tar imot flyktninger – sa borgermesteren i Warszawa.

Omfanget av denne polske solidariteten er helt uten sidestykke. Solidariteten til innbyggerne i Warszawa og polakker er helt utrolig. De som har makten gjør jobben sin ved grensen fordi de har organisert mottaksleirer der. Imidlertid må det sies tydelig at i byene faller det meste av arbeidet på skuldrene til de frivillige selv, frivillige organisasjoner og selvfølgelig de lokale myndighetene. – la til.

koordineringsplattform

Trzaskowski understreket at han nylig bestemte seg for å arbeide for opprettelsen av en koordineringsplattform for å reagere systematisk på denne ekstraordinære situasjonen. – Vi henvendte oss til FN, EU og globale frivillige organisasjoner som kunne bidra til å skape noe slikt. Men det er selvfølgelig en oppgave for statlige myndigheter å be disse organisasjonene eller institusjonene på vegne av Polen om å opprette eller tilby en slik plattform. – påpekte han.

Det er veldig viktig at et helt europeisk system eller til og med et globalt system blir satt på plass for å hjelpe de som er fordrevet av krigen og et system som lar disse menneskene fortsette å søke trygghet. Uten et slikt system vil vi kanskje ikke klare oss selv – han overga seg.

Han takket også Flyktninghjelpen for bistand på stedet. Han lovet å prøve på vegne av byen å koordinere disse NGO-aktivitetene.

Trzaskowski informerte nå om flyktninghjelpssystemet. – Vi tar oss av flyktningene på stasjonen, gir dem informasjon og hvis de trenger noen timers hvile eller støtte kan de gå til Norsk kommunetelt og hvis de trenger å bli noen dager gir vi dem plass i vårt fellesfasiliteter gir – han forklarte.

«Du viste verden noe fantastisk»

Jan Egeland tok også ordet. – Polakker er et eksempel for hele verden. De har tatt imot flere flyktninger på så kort tid enn noe annet land. På 40 år av arbeidet mitt har jeg ikke sett en så stor migrasjon som er så konsentrert. Hvis jeg kunne gi noen Nobelprisen, ville jeg gitt den til polske og ukrainske frivillige – han sa.

Han sa at hjelpesenteret vil være åpent fra lørdag. – Den er på 8500 m² og klar til å ta imot 2500 flyktninger daglig. Ikke bare vil du motta øyeblikkelig hjelp, men viktigst av alt, en varm velkomst Han viste.

Jan Egeland var enig med borgermesteren i Warszawa i at Europas flyktningkrise krever europeisk og internasjonal støtte – spesielt fra EU og FN. Begge enhetene kan lage et system som hjelper til med å flytte befolkningen til andre lokasjoner. NCRs generalsekretær påpekte også at det trengs midler til langsiktige koordineringsmekanismer for flyktninger og midler til aktiviteter i Ukraina – for folk som ønsker å bli der eller ikke kan flykte. Det kreves også politisk og diplomatisk engasjement for å få slutt på krigen.

Et fristed for flyktninger

Flyktninger kan ta en pause og puste dypt i overføringssenteret ved Ostbahnhof i Warszawa. De kan kontakte organisasjoner som vil hjelpe dem å finne overnatting i eller utenfor Warszawa. De har godt av psykologhjelp og får varm mat. Det er et sted for mennesker som er rammet av den største krigs- og flyktningkrisen siden andre verdenskrig – sa Wojciech Wilk fra det polske senteret for internasjonal bistand. Han understreket at støtte til frivillige organisasjoner vil bidra til å lette byrden på lokale myndigheter med å gi humanitær hjelp til flyktninger.

Mottakssenteret er et annet sted som ble opprettet som en del av Warszawa East Refugee Assistance Center. Et humanitært punkt ble åpnet i nærheten av jernbanestasjonen tirsdag, som det store julehjelpsorkesteret og byen Warszawa er ansvarlige for. Det er overnatting for personer som skal forlate hovedstaden innen de neste 24 timene som en del av en flytting eller som trenger tid til å bestemme seg for hvordan de skal gå videre. Etter maksimalt 24 timer blir flyktningene bosatt på overnattingsstedene som er angitt av byen.

Les også:

Et humanitært hjelpesenter ble åpnet ved hovedstadens Ostbahnhof

Kilde: PAP | Forfatter: PA

You may also like

Leave a Comment