Braathens 20 sider lange brev ble publisert i media og skapte oppsikt. I følge dagsavisen «Verdens Gang», som var den første som mottok Brathens «interne notat», foreslo han å ta avstand fra den føderale regjeringen i økonomiske spørsmål, men formelt forbli innenfor dens strukturer.
«En ny sesong har vi ingen hovedsponsor som vil betale for hopprenn, og det har heller ikke NSF, som jobber etter prinsippet om felles fond og i hovedsak finansierer renn. Hopplag mottar mye mindre fra dette fondet og har økonomiske ressurser. «Problemer som blant annet førte til kutt i tjenesten», siterte avisen Braathen.
Fortsettelse av materialet under videoen
Skihopp i Norge står overfor tap av sponsorer
Skihopp, neglisjert av NSF, er ifølge Braathen den mest lønnsomme idretten for forbundet fra et økonomisk synspunkt, og siden det er en organisasjon uavhengig av forbundets gigantiske og kostbare administrasjon, vil den klare seg veldig bra.
«Vi har generert 40 millioner euro til NSF de siste 12 årene og står i dag for hele 44 prosent av inntektene fra blant annet TV-sendinger. Det er en veldig sterk disiplin, men NSF behandler den som en nisjesport, understreket Braathen.
– Det stilles spørsmål ved posisjonen som en av verdens viktigste hoppnasjoner, og Norge beveger seg raskt fra et A-land til et B- eller C-land, la han til.
Etter at Braathens brev ble publisert i media fredag morgen, innkalte NSF til hastemøte om saken. Etter at brevet ble lekket til media, sendte hoppsjefen i Norge en tekstmelding der han forklarte hvorfor han bestemte seg for å skrive dokumentet sitt.
– Dokumentet er ment å være en åpen, ærlig og konstruktiv tilnærming til utfordringene skiforbundet står overfor. Jeg ønsket å gi generalsekretæren og medlemmene i Skistyret et innblikk i hvordan verden ser ut fra mitt perspektiv.» «Beslutninger mot en bredere bakgrunn», beskrev Braathen.
NSF-president Tove Moe Dyrhaug sa i et intervju med Verdens Gang at hun var klar over Braathens krav, men understreket at det ikke var styret som skulle behandle saken.
— Det skal først kontrolleres av hoppkommisjonen og det skal komme anbefalinger fra hoppkommisjonen til skikommisjonen. Der kan det da gis råd om nødvendig og endelig vedtak kan da tas av skirådet eller skitinget. Det er slik vi er organisert, sa hun.
Vinterhoppsesongen starter helgen 25.-26. november. De første individuelle konkurransene i verdenscupen vil finne sted i Ruka, Finland.
Kilde: PAP/vg.no
Opprettelsesdato: i dag, 15:12
«Ølforsker. Kommunikator. Typisk oppdagelsesreisende. Sertifisert student. Faller mye ned.»