Home » Et mekka for musikkfans i Norge: et sted som har kostet millioner, lar ingen være likegyldig

Et mekka for musikkfans i Norge: et sted som har kostet millioner, lar ingen være likegyldig

by Gunnar Garfors

På grunn av dette universitetet kalles Trondheim også byen for norske studenter, rundt 15-20 000 av dem bor her, selv om det ikke føles i det hele tatt når man går gjennom de sentrale gatene. Jeg tør til og med påstå at det er den roligste studentbyen i verden. Tilsynelatende er de alle dempet av det kjølige skandinaviske klimaet.

Hvis du spurte trondheimsfolk om hva de skal se og besøke i byen deres, ville de uten tvil alle foreslått Nidara domkirke. Hver tronheimer er stolt av denne fantastiske, eksklusive og egentlig veldig store bygningen.

Katedralen ble til og med bygget for 1000 år siden og regnes som det viktigste kirkestedet i Norge. Den feires fortsatt av konger og besøkes også av den norske kongefamilien. Det er også hjemsted for tusenvis av turister, noe som gjør det til en av de mest besøkte attraksjonene i landet.

Trondheim er en liten by. Alle høydepunktene kan omgås her ved lunsjtid hvis du fortsetter i ditt vanlige tempo. Nordmennene selv anbefaler imidlertid å slippe dampen, slappe av og bremse så mye som mulig. Det er en by med rolige mennesker, sier de. Det bør gå omtrent slik: Så snart du går, sett deg ned for å se deg rundt, gå litt mer og stopp.Et mekka for musikkfans

© Orijus Gasanovas

Trondheim vil være et virkelig paradis for elskere av stillesitting. Det er mange pent dekorerte, koselige steder her, men en av dem er den viktigste.

Baklandet Skydsstation er verdens koseligste kafé. Det var ikke det jeg kom på – det er deres offisielle status.

Av hundretusenvis av kafeer rundt om i verden – i byer, landsbyer, fjell, strender – er dette den eneste som har en så klingende og virkelig prestisjefylt tittel.

Du blir selvfølgelig spurt, og hvem ga dette stedet en slik tittel? Det var ingen kommisjon, det var ingen valg, alt ble gjort av en journalist. Det innflytelsesrike magasinet National Geography, eller National Geography på litauisk, sendte en korrespondent hit for å reise rundt i byen og gå til denne kafeen. Han likte det så godt at han i sin artikkel om Trondheim skrev: «Jeg har funnet verdens koseligste kafé.» Og forfatterskapet hans spredte seg overalt.

Denne tittelen ble brukt av hele Norge som skryte av at vi har den koseligste kaffebaren i verden, så begynte andre blader å skrive om denne tittelen, vise TV-programmer og til slutt var det ikke noe annet valg enn å innrømme – den koseligste kaffebaren i verden.

Ikke bare er dette stedet veldig populært blant lokalbefolkningen, turister går ikke glipp av det heller. Strømmen av kunder er enorm, men vertene prøver å håndtere det slik at det ikke er kø og rot. Ellers kunne ikke kafeen beskrives som koselig.


Et mekka for musikkfans

Et mekka for musikkfans

© Orijus Gasanovas

Det er ett annet sted hvor lokalbefolkningen sier at du bør dra til Trondheim for å få venner eller for å lete etter kjærlighet.

Antikwariatet – musikk- og bokklubb. Hit kommer folk som liker å lese og høre på musikk, alt er veldig enkelt, men de blir kjent med hverandre, kommuniserer og blir forelsket mens de leser og hører på musikk.

Lokalbefolkningen elsker å synge, danse og spille i Trondheim. Og det er en velkommen ting – et avslappet folk. Denne regionen av Norge er så musikalsk at de til og med har åpnet et spesielt musikktilfluktssted her. Denne byen er hjemmet til Nasjonalmuseet for norsk musikk. Den heter Rockheim, og når den er oversatt til litauisk betyr det rockehus. Den mest populære musikken i Norge er rock eller tung rock. Her skjuler det seg mye musikk, mye historie, du kan bli kjent med de største hitene, hovedaktørene og folklore. Kom hit og fordyp deg i norsk musikk.

Museet for mange millioner dollar er ekstremt moderne og tiltalende, slik at det også imponerer museumsallergikere.

Ulike detektorer er festet til vegger, gulv, møbler og ulike gjenstander, noe som gjør det veldig hyggelig å besøke dette stedet. Noen steder følte jeg faktisk at jeg var med i en musikal.

Du vil se hvordan et helligdom for rockemusikk ser ut, en unik heis for late syklister og det minste TV-tårnet i Orius Journeys siste show.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment