Home » I Norge drepte en mann bevæpnet med bue fem mennesker og skadet to

I Norge drepte en mann bevæpnet med bue fem mennesker og skadet to

by Peter Østbye

Politiet i Sørøst-Norge pågrep onsdag en mann mistenkt for å ha skutt fem personer med pil og bue og skadet to andre, opplyser tjenestemenn.

– Mannen som begikk forbrytelsen ble pågrepet av politiet og er etter våre opplysninger den eneste involverte, sa Eivindas, sjef for Kongsberg kommunepoliti, tidligere på en pressekonferanse.

Politimesteren sa det var en «konfrontasjon» mellom politiet og angriperen under angrepet i Kongsberg, men forklarte ikke i detalj.

Ifølge politiet gikk den mistenkte rundt i byen og skjøt piler mot folk. Flere personer ble skadet i butikker, ifølge Oas.

Ca 18:00 30 minutter. Motivene for angrepet i flere lokale Kongsberg-sentre ved lokal tid (19.30 Litauen) er fortsatt ukjent, men politiet utelukker ikke insentivet.

– Gitt hendelsesforløpet sier det seg selv at det er et terrorangrep, sa Aas. — Fangen ble ikke intervjuet, så det er for tidlig å si noe om motivene hans.

Politiet sa at den mistenkte var pågrepet i nabobyen Drammen, men ga ikke ytterligere opplysninger om ham.

– Andre personer blir ikke aktivt oppsøkt, sa Aas.

TV TV2 meldte at mannen også hadde kniv og andre våpen.

Noen av landets medier og kilder nær nødetatene sier at minst fire personer har blitt drept tidligere. De skadde ble brakt til sykehus.

En pil blafrer i veggen

Politiet beordret folk til å holde seg hjemme; Tjenestemenn stengte flere blokker. TV-rapporter viser ambulanser og væpnet politi som ankommer stedet.

Et helikopter og en gruppe eksplosiveksperter ble også sendt til stedet.

Nettsiden til allmennkringkasteren NRK publiserte et bilde, overført av et vitne til hendelsen, som viser en svart pil fanget i veggen.

Norge har tradisjonelt vært et fredelig land, men høyreekstreme angrep har skjedd de siste årene.

Ekstremisten Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i et dobbeltangrep 22. juli 2011.

AB Breivikas satte fyr på en minibuss lastet med eksplosiver for første gang i hovedstaden Oslo ved Statsministerens kontor. Han dro senere til den nærliggende øya Utioja og skjøt dusinvis av mennesker der i en sommerleir med ungdom på venstresiden.

Philip Manshaus, som erklærte seg nynazist i august 2019, skjøt ned en moské i utkanten av Oslo. Etter hvert klarte de tilbedende å holde ham tilbake; Ingen ble hardt rammet i denne hendelsen.

Imidlertid hadde Ph. Manshaus tidligere skutt sin 17 år gamle søster som ble adoptert i Kina. Statsadvokaten beskrev handlingene hans som en «rasistisk handling».

Norske sikkerhetstjenester har også avverget flere planlagte jihadistangrep i landet.

You may also like

Leave a Comment