Home » Ett skritt unna sensasjon! Lech kjempet tappert i Firenze, men det var ikke nok til å gå videre

«Kolejorz» tok ledelsen i det niende minuttet av kampen. Afonso Sousa scoret. Det raskt scorede målet fikk spillerne til det polske mesterlaget til å tro at det er mulig å snu skjebnen til det tobeinte spillet. Vi så imidlertid ikke så mange målsjanser i første omgang. Lech ledet 1-0 frem til pause.

SE OGSÅ: Den polske representasjonen forlenget kontrakten! Flerårskontrakt

Situasjonen fra det 59. minutt var avgjørende for denne kampen. Michał Skóraś ble truffet i kneet i Fiorentinas straffefelt. Dommeren analyserte situasjonen for VAR og tildelte straffe. Kristoffer Velde nærmet seg «Alven». Stoisk beseiret nordmannen Pietro Terracciano. Da viste det seg at Lech hadde en reell sjanse for ekstraomganger.

I det 69. minutt scoret Kolejorz det etterlengtede målet, og utlignet den tobeinte kampen. Jesper Kalstrom sendte en sterk ball inn i 16-meteren, som ble krysset av Artur Sobiech. Så gikk ballen i nettet. Lech gjorde det tilsynelatende umulige og utlignet i kampen.

Det er verdt å merke seg at spillerne fra Firenze ble mer og mer nervøse for hvert minutt. Desto mer kunne man få inntrykk av at Poznańs fjerde mål er et spørsmål om noen minutter. Til slutt våknet imidlertid vertene. Etter et frispark i Lech «Sixteen» oppsto det forvirring, der Riccardo Sottil klarte seg best. Italieneren traff stolpen med presisjon og scoret til 5-4 sammenlagt.

Lechs sjanser for opprykk sank til null i overtid. Så møtte Gaetano Castrovilli. Da ble det klart at Fiorentina ville sikre seg en plass i semifinalen i Conference League. «Kolejorz» ble slått ut av konkurransen, men viste seg fra en flott side i omkampen.

ACF Fiorentina – Lech Poznań 2:3 (0:1)

Mål: Sottil 78, Castrovilli 90+2 – Sousa 9, Velde 63, Sobiech 69

ACF Firenze: Pietro Terracciano – Lorenzo Venutti, Nikola Milenkovic (Lucas Martinez Quatra 46), Igor, Cristiano Biraghi (Aleksa Terzic 53) – Giacomo Bonaventura (Gaetano Catrovilli 70), Rolando Mandragora, Antonin Barak – Nikolas Gonzalez, Luka Jovical (70. Arthur) , Ricardo Sottil (85. Christian Kouame)

Lech Poznan: Filip Bednarek – Alan Czerwiński (31. Joel Pereira), Filip Dagerstal, Antonio Milic, Pedro Rebocho – Radoslaw Murawski (82. Nika Kwekweskiri), Afonso Sousa (80. Filip Marchwiński), Jesper Karlstroem, Michał Skóraś, Kristoffer Velde (80. Adriel Ba Loua) – Artur Sobiech (79. Mikael Ishak)

Resultat av første kamp: 4:1 Økonomisk støtte: ACF Firenze.