Home » Etter hjerteinfarktet kom pasienten til Polen fra Norge for et nytt hjerte

Etter hjerteinfarktet kom pasienten til Polen fra Norge for et nytt hjerte

by Erlend Loe

flyreise (Cessna Babcock Scandinavian Air Ambulance) varte i omtrent 8 timer. Stanisław Zieliński, MD, PhD, anestesilege ved USK, forklarte at en pasients hjerte skadet av et hjerteinfarkt ikke fungerer av seg selv. Mannen er i live fordi han er koblet til spesialutstyr.

– Apparatsettet som pasienten var koblet til, måtte hele tiden betjenes av sju personer. Opptil 11 personer var nødvendig for å få pasienten fra flyet til ambulansen – sa Miłosz Raszek, ambulansekoordinatoren, til Gazeta Wrocławska.

Videretransport ble planlagt langs denne ruten for å unngå støt som kunne forstyrre pasientens livsstøtteutstyr.

I USK ble pasienten implantert med en pumpe som støtter venstre ventrikkel, HeartMate type. Nå venter han på en transplantasjon.

Hele handlingen ble gjort mulig av Mateusz Rakowski, USKs hjertetransplantasjonskoordinator. – Kreditten går også til Miłosz Raszek, USK-pasienttransportkoordinatoren, som administrerte hele den komplekse transporten av pasienten til sykehuset vårt, og legen. Jakub Jankowski, Mekanisk sirkulasjonsstøttekoordinator. Og til slutt: stor respekt for begge medisinske team – både polakker og nordmenn. Takk for ditt engasjement og heltemot! – lagt ut på USK-profilen på Facebook.

You may also like

Leave a Comment