Home » Etter samtaler er Kiev og Moskva enige om «humanitære korridorer».

Etter samtaler er Kiev og Moskva enige om «humanitære korridorer».

by Gunnar Garfors

Ukraina og Russland er enige om «humanitære korridorer» for å evakuere sivile

Ukraina og Russland ble enige om å stoppe torsdag etter en andre runde med samtaler «Humanitære korridorer» for evakuering av sivile fra kampsoner, kunngjorde en rådgiver for det ukrainske presidentskapet.

«Den andre forhandlingsrunden er over. Dessverre er det fortsatt ingen forventede resultater for Ukraina. Det er bare én løsning for å organisere humanitære korridorer.»skrev på Twitter Mykhaïlo Podoliak, et medlem av den ukrainske delegasjonen.

«Det eneste jeg kan si er at vi diskuterte de humanitære aspektene i lengden fordi mange byer for tiden er omringet.» av russiske styrker, la han til. Han var bekymret for a «Dramatisk situasjon med mat, medisiner, evakueringsmuligheter».

Ifølge en uttalelse lest senere av Mr. Podoliak, vil Moskva og Kiev bli satt opp «Humanitære korridorer for evakuering av sivile og for transport av medisiner og mat til områdene der kampene er hardest». Dette inneholder «muligheten for en midlertidig våpenhvile i evakueringsperioden i de sektorene der den finner sted».

I mellomtiden påpekte lederen av den russiske delegasjonen, Vladimir Medinsky, at samtalene hadde fokusert på humanitære, militære og sikkerhetsspørsmål. «fremtidig politisk løsning på konflikten». Ifølge ham er det en » felles forståelse ««noen poeng».

«Hovedproblemet som er løst i dag er redningen av sivile som var i området for sammenstøtene.»la han til og bekreftet prosjektet av «Humanitære korridorer».

You may also like

Leave a Comment