Home » EU finansierer investeringer i fossilt brensel på Balkan / Briefing fra Europa – EURACTIV.pl

EU finansierer investeringer i fossilt brensel på Balkan / Briefing fra Europa – EURACTIV.pl

by Gabriel Scott

EF finansierer investeringer i fossilt brensel på Balkan. NGOer: «Gass er ikke et alternativ» | Den femte pakken med EU-sanksjoner mot Russland kan vedtas torsdag ettermiddag eller fredag ​​| Dette skriver vi blant annet om i torsdagsbriefingen fra Europa.

BALKAN

Brussel kritisert. EU-kommisjonen bør slutte å støtte og finansiere investeringer i fossilt brensel på Vest-Balkan og fokusere på bærekraftig energi, understreker en gruppe frivillige organisasjoner.

Land på Vest-Balkan som ønsker å dekarbonisere sine økonomier, redusere karbonutslipp og bli selvforsynt med energi, ser etter EU for støtte.

Men i stedet for å finansiere investeringer i sol, vind, energieffektivitet og andre former for bærekraftig energi, har EU til hensikt å bruke milliarder på fossilt brensel, spesielt gass. detaljer nedenfor.

(Alice Taylor | Exit.al | Oversatt av Paulina Borowska)

BUDAPEST

En mistenkelig statsminister. Victor Orbansom ble valgt til regjeringssjef for en fjerde periode de siste dagene, innrømmet nylig dette i en telefonsamtale Vladimir Putintilbød den russiske presidenten samtaler om våpenhvile i Budapest.

I stedet for å forhandle en fredsavtale, hva ville ta lenger, bør presidentene i Russland og Ukraina samt Frankrike og den tyske kansleren komme til Budapest for å bli enige om en umiddelbar våpenhvile, sa Orban til journalister på en pressekonferanse. detaljer nedenfor.

(Kinga Wysocka og Vladislav Makszov | EURACTIV.pl, teleks.hu)

WIEN

Selvsikker Wien. Østerrike ønsker ikke å gå i fotsporene til mange andre EU-land og i likhet med dem utvise noen av de russiske diplomatene.

«Jeg tror ikke det er bra at hvert land behandler dette problemet individuelt,» stresset tirsdag lederen av østerriksk diplomati Alexander lydfjell på et TV-program Tid i bildet. detaljer nedenfor.

(Laura Kabelka | EURACTIV.de | oversatt av Aleksandra Krzysztofoszek)

GJØRE

skole for flyktninger. Flere hundre ukrainske barn begynner på kurs i midlertidige «barnehager» organisert av nederlandske lærere.

Midlertidige utdanningssentre for unge ukrainere ble åpnet i forskjellige nederlandske byer. Takket være dem kan barn som flyktet fra krigen fortsette utdannelsen. detaljer nedenfor.

(Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com, oversatt av Aleksandra Krzysztofoszek)

OSLO

Norge hjelper også. Norge kan trygt ta imot opptil 60.000. Flyktninger fra Ukraina, vurderte det lokale immigrasjonskontoret (UDI).

– Vi må ta høyde for at tilstrømningen av innvandrere kan være langvarig og det er derfor regjeringen har bedt politiet om å opprette et nytt mottak. informert i en uttalelse fra justis- og samfunnssikkerhetsminister Emilie Enger Mehl. detaljer nedenfor.

(Charles Szumski | EURACTIV.com | trans. Aleksandra Krzysztofoszek)

VILNIUS

Bestill Yandex. Applikasjoner relatert til den populære Yandex-søkemotoren i Russland bør fjernes fra applikasjonslagre som er tilgjengelige i land i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), mener Litauens økonomiministre. Aušrine Armonaite og forsvar Arvydas Anusauskas.

Årsaken er bekymring for sikkerheten til brukerdata. «Risikoen for tap av personopplysninger påvirker ikke bare litauere, men alle brukere av Yandeksa-applikasjonen» i EØS-land, Forventninger Armonaite. detaljer nedenfor.

(Giedre Peseckyte | EURACTIV.com, oversatt av Aleksandra Krzysztofoszek)

Krigen i Ukraina [AKTUALIZACJA]

 • Forbunds utenriksminister Annalena Baerbock Hun inviterte Torsdag møttes lederne for NATO-landenes utenriksdepartementer til det uformelle møtet med NATO-landene, som finner sted i Berlin i mai.
 • Det femte settet med EU-sanksjoner mot Russland, inkludert et forbud mot kullimport, kan avgjøres torsdag ettermiddag eller fredag kunngjorde han Josep Borrell, leder for EU-diplomati.
 • rapportere Grensebeskyttelse: Siden 24. februar har 2,548 millioner mennesker tatt seg inn i Polen fra Ukraina. I går, 6. april, klarerte grensevakter 24,3 tusen reisende. Det er en økning på nesten 16 prosent. sammenlignet med dagen før (21 tusen). Per 24. februar dro 502 000 polakker til Ukraina. Mennesker.
 • Russiske tropper har drept 167 barn i Ukraina. informert Ukrinform Agency.
 • Leder for Ukrainas utenriksdepartement Dmytro Kułeba vil delta i dagens møte med lederne for utenriksdepartementet i NATO-landene.
 • Britiske militærsjefer utvikler planer for å sende pansrede kjøretøyer til Ukraina, skriver The Times på torsdag. Ifølge avisen tror britiske hærsjefer de neste tre ukene vil være avgjørende for å avgjøre utfallet av krigen i Ukraina. Alternativer som vurderes i Storbritannias MoD inkluderer utplassering av APC-er som Mastiff eller Jackal Armored Patrol Vehicles. De ville støtte ukrainske tropper i senere angrep på russiske styrker.
 • Kraftige kamper pågår i det østlige og sørlige Ukraina, og angriperen gjør hyppigere luftangrep mot kritisk infrastruktur. Russiske aksjoner i de okkuperte områdene tar form av økende pasifisering, beskrive Eksperter fra Senter for østlige studier etter 41 dager med krig. Formålet er å identifisere og arrestere personer som aktivt støtter ukrainske myndigheter og hæren. Forekomster av samarbeid med den innsatte er fortsatt ikke vanlig og er for det meste et resultat av press og en følelse av livstruende situasjoner. Fortsatt ute av stand til å organisere effektive lokale strukturer, sender inntrengerne lokalbefolkningen til Russland når det er mulig. De erkjenner at å forlate det okkuperte territoriet på plass vil skape vanskeligheter med å kontrollere det.
 • Det er en forbrytelse som oppfyller kriteriene for folkemord Han sa President Andrzej Duda i et intervju for CNN med henvisning til Bucza-massakren i Ukraina. Som han la til, er formålet med den russiske invasjonen å likvidere den ukrainske nasjonen.
 • Agency Ukrinform siterer informasjon fra Pentagon informertat Russland trakk sine tropper fullstendig tilbake fra Kyiv og Chernihiv oblaster.
 • Nesten to tredjedeler av polakkene mener at økonomiske ressurser for å støtte flyktninger fra Ukraina bør komme fra EU, Resultater fra den siste IBRiS-undersøkelsen bestilt av Rzeczpospolita. 25,7 prosentpoeng for regjeringen, 8,9 for personer som har tatt imot flyktninger og kun 0,2 prosent. på lokale myndigheter.
 • Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy vil tale til medlemmer av det greske parlamentet via en nettsending i dag.
 • I den nye amerikanske sanksjonspakken mot Russland er to russiske investeringsbanker svartelistet og to voksne døtre ble plassert på den. Wladimir Putin.
 • Den tidligere presidenten og statsministeren i Russland er på den nye amerikanske sanksjonslisten Dmitrij Medvedev.
 • Storbritannia har innført et nytt sett med sanksjoner mot Russland for å ha invadert Ukraina. Det inkluderer frysing av eiendelene til to andre banker og åtte oligarker, forbud mot investeringer i det landet og stopp av kull- og oljeimport innen utgangen av dette året.
 • I følge kommandoen fra Azov-regimentet, i kampene i Mariupol, bruker den russiske hæren fosforbomber, som er forbudt i henhold til internasjonale konvensjoner. «Vi må huske at Mariupol, sammen med alle de andre ulykkene, fortsatt fanget levende mennesker under ruinene. De har ingen tilgang til vann, mat, lys, ingen kommunikasjon «- sa regimentsjefen Svjatoslav Palamar.
 • [18:18] Styreleder for United States Army Joint Chiefs of Staff Gen. Markus Milleydet øverste amerikanske militæret, fortalte en kongresshøring at «krigen i Ukraina utgjør en trussel mot verdensfreden og, etter hans mening, vil vare i årevis.»
 • Den russiske hæren har trukket seg fullstendig tilbake fra Kyiv-området, sa Reuters-byrået, med henvisning til det amerikanske forsvarsdepartementet. Men ifølge Pentagon ønsker russerne å supplere sine enheter, utstyre dem og sende dem til kamp i andre deler av Ukraina.

You may also like

Leave a Comment