Home » EM i skyting flyttet til Polen

EM i skyting flyttet til Polen

by Erlend Loe

Organiseringen av EM i skyting er ansvaret til det polske sportsskytterforbundet. – Det er en stor ære for oss, men også en stor logistisk utfordring – kommenterte Andrzej Kijowski, president i forbundet.

SE OGSÅ: MEG om skyting: Wrocław erstatter Moskva

– En stor utfordring, for tiden er knapp. Vi har bare 5 måneder på å forberede oss til mesterskapet – sier Tomasz Kwiecień, visepresident i det polske sportsskytterforbundet. – Vi kan gjøre det fordi vi har erfaring.

I fjor ble finalen i skyte-VM arrangert på skytebanen i Wrocław. – Vi hadde bare 2 måneder på å forberede den – legger Kijowski til. – Og tidligere i Wrocław, i Tusenårshallen, ble det også arrangert EM i pneumatisk skyting.

Mesterskapet i Wrocław arrangeres på WKS Śląsk skytebane i Świątnicka Street. – Vi har 40 stander der. Dette er ikke den største skytebanen i Europa, men den eneste i Polen hvor vi kan holde en slik konkurranse – sier Tomasz Kwiecień. – Dette er det sentrale skytetreningssenteret til PZSS.

– Vi kan arrangere mesterskapene i Wrocław fordi regelverket er endret og mindre arenaer er tillatt. Denne organisatoriske siden betyr for eksempel flere endringer i samme konkurranse, programmet utvides til to uker. Men det betyr også nye muligheter for oss – forklarer Andrzej Kijowski.

Skyting-EM ble flyttet fra Russland til Polen etter avgjørelse fra European Shooting Confederation. – Generelt har organisasjonsstedene for alle konkurranser som skulle vært holdt i Hviterussland og Russland endret seg – legger Andrzej Kijowski til. Mesterskapet i Wrocław finner sted fra 5. til 18. september i seniorrifle- og pistolkonkurransene på 50 og 25 meters avstand.

– Vi har en sterk representasjon av kvinner i rifla. Julia Piotrowska (Śląsk Wrocław), Natalia Kochańska (Gwardia Zielona Góra) og Aneta Stankiewicz (Zawisza Bydgoszcz) vant gull i mesterskapet i Hamar, Norge i mars. Vi har to gode spillere i riflen: Tomasz Bartnik (CWKS Legia Warszawa) og Maciej Kowalewicz (Gwardia Olsztyn). Med pistolen har Klaudia Breś (Zawisza Bydgoszcz) en god start, for eksempel i den siste finalen i EM – lister Andrzej Kijowski, president i PZSS. – Men vi håper andre spillere også vil skinne.

Juniorene starter først. – Juniorenes ankomst er 5. september. Dagen etter er det utstyrsinspeksjon, uoffisiell treningsøkt og teknisk orientering. Offisiell trening starter 7. september, og åpningsseremonien finner sted på ettermiddagen klokken 17 – legger Tomasz Kwiecień, visepresident i PZSS til.

De første finalene avholdes 8. september og den første gullkampen (herrer-junior, lag) spilles 9. september. Det blir også den mest intense dagen i juniorskyttermesterskapet – totalt 17 stevner er planlagt, inkludert inntil 6 stevner om medaljer.

– 12. september går juniorene, seniorene kommer og treningen starter. Den første seniorfinalen finner sted 14. september, sier Tomasz Kwiecień. Og mesterskapets lengste skytedag blir 15. september. Dette er 17 kamper som finner sted mellom kl. 09.00 og 18.30, inkludert opptil 10 finaler (med 2 kamper om gull).

I finalen teller millimeter. Det blir også spennende når EM i skyting starter med OL-kvalifiseringen. Spillerne i Wrocław kjemper også om å delta i de olympiske leker 2024 i Paris.

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment