Home » EU tilbyr ytterligere 500 millioner euro for våpensalg til Ukraina; Situasjonen i Borodianka nær Kiev er «mye mer forferdelig» enn i Boutcha, fordømmer Zelenskyj

EU tilbyr ytterligere 500 millioner euro for våpensalg til Ukraina; Situasjonen i Borodianka nær Kiev er «mye mer forferdelig» enn i Boutcha, fordømmer Zelenskyj

by Peter Østbye

Oppdatering om situasjonen klokken 23.00.

Den europeiske union godkjenner en embargo mot russisk kull. Som en del av en femte salve av sanksjoner mot Moskva, bestemte representanter for EU (EU) torsdag å embargo russisk kull og stenge europeiske havner for russiske skip. Denne pakken «veldig omfattende» sørger også for eksportforbud til Russland, spesielt av høyteknologiske varer, opptil ti milliarder euro, og nye sanksjoner mot russiske banker. Dette er første gang europeere møter den russiske energisektoren. Denne embargoen trer i kraft i begynnelsen av august, 120 dager etter at den nye pakken forventes å bli publisert i EUs offisielle tidsskrift på fredag.

Russland suspendert av FNs menneskerettighetsråd. FNs generalforsamling, som består av 193 medlemsland, har suspendert Russland fra sitt sete i FNs menneskerettighetsråd på grunn av invasjonen av Ukraina, i en avstemning som fikk 93 ja-stemmer og gjenspeiler en erosjon av internasjonal enhet før Moskva. 24 land stemte mot denne USA-initierte suspensjonen. 58 land avsto fra å stemme, men avholdene ble sett bort fra i det nødvendige to-tredjedels flertall for de eneste ja- og nei-stemmene.

Estland vil slutte å importere russisk gass. Landet vil slutte å importere russisk gass og vil i stedet leie en importterminal for flytende naturgass (LNG) til Finland frem til høsten. Den estiske regjeringen, som sier de ønsker å kjøpe 1 terawattimes forsyning, har imidlertid ikke satt en dato for slutt på gassimporten fra Russland.

Minst «5000» sivile drept i Mariupol. at «ny ordfører» Proklamert av pro-russiske styrker i Mariupol, kunngjorde Konstantin Ivashchenko torsdag«omtrent 5000 mennesker» hadde dødd blant sivilbefolkningen i denne ukrainske byen, som hadde vært under beleiring i flere uker av den russiske hæren og dens separatistiske allierte. «Omtrent 60 til 70 % av boligmassen er ødelagt eller delvis ødelagt», la Ivashchenko til, som onsdag ble utnevnt til borgermester i byen av separatistlederen i Donetsk, Denis Pushilin. De ukrainske myndighetenes anslag er høyere.

Fant 26 lik fra ruinene til Borodianka. 26 lik ble trukket ut av ukrainske redningsmenn fra ruinene av to bombede leilighetsbygg i Borodianka, nordvest for Kiev, sa Ukrainas statsadvokat Iryna Venediktova. Etter din mening er det det «Den mest ødelagte byen i regionen» hovedstaden, legger til«han [était] vanskelig å forutsi hvor mange dødsfall det vil være» helt i Borodyanka, hvor «Bare sivile ble målrettet». Situasjonen i denne byen ble beskrevet av Ukrainas president som «mye mer forferdelig» enn i Boucha.

«Siste sjanse» for sivile til å evakuere øst i landet. De kommende dagene vil være for sivile i Øst-Ukraina «siste sjanse» for å evakuere området, har lokale myndigheter advart. «Alle frie byer i Lugansk-regionen er under fiendtlig ild»advarte sin guvernør Serhi Haïdaï på Facebook, og spesifiserte at russerne «kuttet av alle mulige rømningsveier». Øst-Ukraina er nå Kremls prioriterte mål.

You may also like

Leave a Comment