Home » Europa går forbi Kina i antall enhjørninger og investeringer i teknologi | butikk

Europa går forbi Kina i antall enhjørninger og investeringer i teknologi | butikk

by Peter Østbye

I Europa (studiens forfattere inkluderte 27 EU-medlemmer i regionen og ytterligere 18 land inkludert Storbritannia, Norge og Sveits), ble det dannet 98 «enhjørninger» hvert år for totalt 321.

Europa ligger også foran Kina når det gjelder oppstartsinvesteringer: venturekapitalfond investerte 77 milliarder euro i det europeiske markedet fra januar til september. 45 milliarder dollar i Kina. AMERIKANSKE DOLLAR.

Til sammenligning: Investeringsinntektene i Europa nådde 48 milliarder euro i fjor. 52 milliarder dollar i Kina. AMERIKANSKE DOLLAR.

Ifølge Tom Wehmeier, Atomicos partner, har antallet nye enhjørninger og nivået på innsamlet risikokapital nådd rekordhøye nivåer i Europa.

I 2021 begynte kinesiske regulatorer å stramme kontrollen over giganter som Alibaba, Didi Global og Tencent, noe som vekket bekymring blant andre IT-markedsaktører.

Europa, i mellomtiden, tiltrekker seg aktivt investeringer i nye teknologisektorer, inkludert amerikanske aksjefond, og tilbyr investorer mer stabilitet og forutsigbarhet sammenlignet med Kina og til og med USA.

«Usikkerhet er ugunstig for investorer,» sa Wehmeier. «Europas stabilitet er et utmerket grunnlag for å bygge et sunt teknologisk økosystem, og det er enda yngre.»

You may also like

Leave a Comment