Home » Norsk tragisk bueskytterangrep etterforskes som terror – BNN

Norsk tragisk bueskytterangrep etterforskes som terror – BNN

by Gunnar Garfors

I Norge ble tiltalte Espen Andersen Brathen fredag ​​15. oktober stilt for retten for å ha drept fem personer med pil og bue. melder den britiske kringkasteren BBC.

Den 37 år gamle danske statsborgeren, som ble tiltalt for forbrytelser onsdag 13. oktober, hadde konvertert til islam i byen Kongsberg og fryktet han hadde vendt seg til radikalisme. Årsaken til at Brathens ville drepe fire kvinner i en by på Sørvestlandet er fortsatt ukjent.

Rettssaken var berammet til fredag ​​morgen. Mannens advokat har sagt til norske offentlige medier NRK at psykiatere vil vurdere Brathens psykiske helse.

I mellomtiden er byens befolkning skremt over forbrytelsene som er begått, og folk forstår ikke hvorfor fem personer mellom 50 og 70 år ble drept. Torsdag 14. oktober samlet lokale innbyggere inn blomster for å minnes ofrene på det sentrale torget i Kongsberg og blafrte med flagg, melder BBC.

Les også: Statsminister Solberg innrømmer tap etter norske valg

BNN har allerede meldt at Kongsberg bypoliti onsdag ettermiddag 13. oktober mottok meldinger om at en mann går gjennom sentrum og skyter piler mot folk med bue. Store politistyrker – helikoptre, hunder og væpnede aktivister – var involvert i å stoppe angrepet. Den mistenkte, som var involvert i en kort krangel med politiet, ble pågrepet etter rundt en halvtime.

Angrepet startet i Kongsberg Skaffe seg Firmabutikk. Ifølge Øyvind Aas, sjef for bypolitiet, ble to skadde fraktet til sykehus i alvorlig tilstand, deriblant en politimann som ikke var på vakt da angrepet skjedde.

– Disse handlingene ble utført av én person alene, sa Ace på en pressekonferanse onsdag. En 37 år gammel dansk statsborger bosatt i Kongsberg ble pågrepet mistenkt for overfall.

You may also like

Leave a Comment