Home » Eurovision 2022 – Tid for semifinale og den store finalen. Hvem er favoritten etter eksamen i Torino?

Eurovision 2022 – Tid for semifinale og den store finalen. Hvem er favoritten etter eksamen i Torino?

by Catherine Monroe

Eurovision Song Contest i Torino

I år markeres den 66. utgaven av Eurovision Song Contest, og arrangementet arrangeres for tredje gang i Italias historie. Tidligere ble arrangementet holdt i Napoli (1965) og Roma (1991), og årets konkurranse finner sted i Torino på PalaOlimpico-scenen. Den enorme salen vil tillate nesten 16.000 mennesker å se konserter fra publikum. Mennesker. Det er planlagt som en del av konkurransen tre konserter – to semifinaler og finalen som kronen på verket.

Tradisjonelt sendes Eurovision live av mange TV-kanaler fra Europa og verden. Polsk offentlig TV planlegger TV-sendinger av både semifinalen og finalen i arrangementet. På den annen side kan Internett-brukere dra nytte av den offisielle kanalen til Eurovision Song Contest på YouTube gratis strøm av disse hendelsene. Arrangementet vil bli moderert av Laura Pausini, Alessandro Cattelan og Mika (skaperen av hiten «Relax, Take It Easy»).

Eurovision 2022 – viktige datoer

Selv om den offisielle internasjonale sangkonkurransen startet søndag 8. mai og prøvene på PalaOlimpico har pågått siden 30. april, er de viktigste begivenhetene fortsatt foran oss. Når bør Eurovision-fans sitte foran skjermene for å se forestillingene og stemme på favorittartistene deres? Vi presenterer konsertplanen:

10. mai kl 21:00 – 1. Eurovision-semifinale

Under den første semifinalen vil artister fra følgende land opptre:

Albania, Latvia, Litauen, Sveits, Slovenia, Ukraina, Bulgaria, Nederland, Moldova, Portugal, Kroatia, Danmark, Østerrike, Island, Hellas, Norge, Armenia.

12. mai 21:00 – 2. semifinale i Eurovision

Den andre semifinalen er for representanter for følgende land:

Finland, Israel, Serbia, Aserbajdsjan, Georgia, Malta, San Marino, Australia, Kypros, Irland, Nord-Makedonia, Estland, Romania, PolenMontenegro, Belgia, Sverige, Tsjekkia.

14. mai 21.00 – finalen i Eurovision

Han går fra hver semifinale til sluttfasen av konkurransen 10 utøvere med flest poeng hver og representanter for de såkalte «Big Five»: Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Derfor vil artister fra 25 land opptre under Eurovision-finalen.

Eurovision Favorites – den første semifinalen

Både deltakerne i den første og andre semifinalen hadde allerede hatt to øvelser på Torino innendørsscene. Takket være disse prestasjonene kunne journalister og interesserte i konkurransen sjekke meningene om hvilket land som vil gjøre det best i år. Så hvem sjarmerte og hvem skuffet i den første semifinalen?

Representanten skuffet ikke fansens forventninger Ukraina med Kalush Orchestrasom har vært en klar favoritt til å vinne i noen uker. Under prøvene så vi at det ukrainske teamet gjorde store endringer i den forberedte produksjonen: interessante spesialeffekter, fargerike visuelle elementer inspirert av folketradisjonen i Ukraina ble lagt til, og musikernes kostymer ble beriket. Konserten er svært dynamisk, og sangen «Stefania» (som er en hyllest til moren, men også til mor-Ukraina) er usedvanlig rørende for mange mottakere i dagens geopolitiske situasjon.

Han har også en stor sjanse til å nå Eurovision-finalen Hellassom han representerer i år Amanda Tenfjord. Sangeren imponerer med en vakker stemme, og hele settingen av det greske showet er også veldig imponerende. En gresk kvinne i en lang hvit kjole går rundt en scene fylt med fallne blå stoler. Låten «Die together» hun fremførte får enda mer dramatikk og mystikk gjennom den smart brukte ekkoeffekten.

Duoen z Norgehva går under navnet Subwoofere. Sangen «Give that wolf a banana» er det perfekte materialet for et sprøtt kabaretshow. Nordmennene har laget en morsom koreografi til stykket, og til slutt kan publikum beundre fyrverkeriet som fremføres i stor skala. Selv om det ikke var store endringer i forhold til presentasjonen kjent fra forhåndsutvalget, er det alltid kjempegøy å se.

Blant de andre representantene som ble tildelt den første Eurovision-semifinalen, er prestasjonene til representantene også veldig positive Nederland (S10 – «De diepte»), Portugal (Maro – «Saudade, Saudade») i Armenia (Rosa Linn – «Snap»).

Prøveprestasjonen til Roneli Hajati fra Albania viste seg imidlertid å være en stor skuffelse. Så langt har sangeren fått svært gode anmeldelser fra observatørene av konkurransen, men etter den andre øvelsen ble kostymeskiftet sterkt kritisert, og Albankas sang var heller ikke entusiastisk. Så langt har representantene for Bulgaria, Østerrike, Danmark og Kroatia prestert ganske dårlig.

Eurovision Favorites – Andre semifinale

Blant utøverne som dukker opp i den andre semifinalen, får han høyest karakter Sverigesom han representerer under årets Eurovision Cornelia Jakobs. Svensken trollbinder seerne med en intenst intim og emosjonell gjengivelse av låten «Hold Me Closer» og hennes unike, litt hese stemme. I øvingene deres, som i forhåndsvalgene, ble det lagt vekt på minimalisme og intensiteten i den visuelle utformingen av konserten, så det var ingen overraskelser under øvelsene.

Den nest best rangerte artisten fra dette bassenget er – oppmerksomhet, oppmerksomhet – Kristian Otschmandette er selvfølgelig en representant poleringsom fremfører sangen «River». Krystian Ochman fra start Han regnes som en av utøverne med størst sjanse til en høy plassering i Eurovision Song Contest. I tillegg endret det polske teamet presentasjonen for konkurransen betydelig, og skapte en imponerende iscenesettelse. Så det er fantastiske bilder, dynamiske kameravinkler og spennende spesialeffekter, for eksempel en svært overbevisende imitasjon av en storm. Under konserten støttes atmosfæren av frykt og mørke av danserne, som symboliserer vår frykt og demoner. Unødvendig å si at Ochman selv kan skryte av suveren vokalevne, og sangen han fremfører gir gåsehud, vil mange lyttere innrømme. Polen på Eurovision bør definitivt ikke bare være i finalen, men også på topp ti i hele konkurransen.

Samtidig får de gode anmeldelser Serbia (Contracta – «In corpore sano»), Australia (Sheldon Riley – «Not the Same») eller Finland (The Rasmus – «Jezebel»).

Hva er oddsen for å vinne Big Five?

Landene til «De fem store» deltar ikke i semifinalen, så 5. mai fikk de sin første mulighet til å opptre på scenen i Torino. Av disse er det verten for arrangementet som har best odds for å vinne, dvs Italia. Dine representanter er Mahmoud og Blanco, hvis sang «Brividi» slår popularitetsrekorder på nett, og sangeren Mahmood var nær ved å vinne Eurovision Song Contest i 2019 (da tok han andreplassen med komposisjonen «Soldi»). Rapperen Blanco gjorde imidlertid ikke det første forsøket (han ble erstattet av en statist), noe som kan skape bekymring blant fans av den italienske duoen. Konserten gikk imidlertid bra, og nyhetene var bemerkelsesverdige røykeffekter som skaper en spesiell atmosfære.

like måte Storbritannia I år valgte hun en sanger som presterer utmerket i prognosene til eksperter og nettbrukere. Sam Ryder og sangen hans «Space Man» vil ikke bare bli husket for sin musikalske fortjeneste – artisten kan også skryte av at rekvisitten hans trolig er den største rekvisitten som er brakt til Eurovision Song Contest til dags dato. Den bevegelige metallstrukturen minner om science fiction-filmer, men engelskmannens kosmiske stemme er ikke mindre interessant.

Det vekker også oppmerksomhet kanaler Med Spaniahvis sang «SloMo» er spesielt imponerende på grunn av koreografien. Den spanske sangerens hete dans kommer enda bedre i det usedvanlig skinnende sølvmatadorantrekket, akkompagnert av like skinnende dansere klare for Eurovision-finalen.

I mellomtiden har Frankrike (Alvan og Ahez – «Fulenn») og Tyskland (Malik Harris – «Rockstars») liten sjanse til å vinne, ifølge fageksperter. I år skal Polen ifølge ekspertprognoser ta en mye bedre plass i Eurovision enn landene som vant priser i konkurransens historie.

Eurovision Song Contest – hvordan stemme?

Men hvordan tas avgjørelsen om hvem som vinner Eurovision Song Contest? Poengene som individuelle skuespillere får for sine opptredener deles ut av hvert land som deltar i Eurovision – halvparten hver av juryen og publikum. På semifinalekonserter Stemmerett gis kun til tilskuere som befinner seg på territoriet til landet hvis representant opptrer i en gitt semifinale. For eksempel, siden Polen har nådd den andre semifinalen i Eurovision i år, kan polske seere stemme på deltakerne til denne spesielle konserten (dvs. 12. mai). Selv om representantene for «de fem store»-landene ikke dukker opp under semifinalen (de vil gå fra spilleautomaten til finalen), kan folk som er i deres område stemme i den utpekte semifinalen. Frankrike og Italia har stemmerett for deltakerne i den første semifinalen, og Storbritannia, Tyskland og Spania – for den andre.

Eurovision-finalen er selvfølgelig en scene hvor folk fra alle land som tilhører European Broadcasting Union kan stemme. Vi minner deg på På ingen stadier av konkurransen kan du stemme på en entreprenør som representerer landet vi befinner oss i.

You may also like

Leave a Comment