Home » FC København – Rakow Czestochowa. Live rapportering og resultater

FC København – Rakow Czestochowa. Live rapportering og resultater

by Erlend Loe

Og helst med en forskjell på minst to mål, for forrige uke i Sosnowiec tapte de rødblå 1-0 som vertskap mot femten ganger Danmarks mester, og nå ville deres ettmålsseier bety ekstraomganger og deretter muligens ekstraomganger. . Den andre etappen på Parken stadion starter klokken 21.00.

SE OGSÅ: Grabara henvendte seg til Polsat Sport-journalister! Mine herrer, er dere fortapt et sted?

«Medaljene» fløy til Danmark med et charterfly fra Pyrzowice lufthavn tirsdag ettermiddag. På denne måten reiser de til alle Champions League-kvalifiseringskamper, og det var lignende før da de forsøkte å gå videre til gruppespillet i Europa Conference League to ganger. Det fungerte ikke den gang fordi de tapte hjemme- og bortekampene mot KAA Gent og Slavia Praha. Nå fortsetter det, men først onsdag blir det klart om det blir i Champions League eller «bare» i Europa League. Tirsdag kveld gjennomførte Częstochowa-laget trening på Parken Stadium, som ventes å fylles til siste plass onsdag.

Vertene håper at deltakerrekorden for en Champions League-kvalifiseringskamp blir brutt, noe som betyr at flere tilskuere vil se kampen mot Rosenborg i 2010. På den tiden var det 30 759 (etter at anlegget ble renovert i 2008-2009, sank kapasiteten; tidligere var det over 38 000 fans der).

FC København-spillerne er selvsikre etter seieren i Sosnowiec og laget fikk selskap av en erfaren spiss, en flerfoldig representant for Danmark, Andreas Cornelius, som ikke spilte i den første kampen på grunn av skade. Forberedelsene til andre etappe med Raków ble litt overskygget av et uventet nederlag i ligaen: Etter fem seire på rad tapte FC København 3-1 hjemme i Silkeborg lørdag. Raków spilte ikke forrige helg da Ekstraklasas bortekamp mot Lech Poznań allerede var utsatt i god tid.

Den siste rivalen på de rødblås vei til Champions League er et anerkjent selskap. Klubben ble først stiftet i 1992, men var en sammenslåing av to lag hvis tradisjoner går tilbake til 1978 og 1903. I løpet av 30 år vant FC København det danske mesterskapet femten ganger og den nasjonale cupen åtte ganger, og dukket dermed opp i europeiske cuper flere ganger. Han kom blant annet til 16-delsfinalen i Champions League i 2011 og kvartfinalen i Europa League i 2020.

I inneværende kvalifiseringsrunde spilte de danske mesterne mot Sparta Praha og vant 4-2 på straffe etter to uavgjorte (0-0 og 3-3). Det danske mesterlaget inkluderer blant annet: den polske målvakten Kamil Grabara samt spillere fra Sverige, Norge, Nederland, Island, Slovakia, Georgia, Portugal, Tunisia, Senegal, Nigeria og Sør-Afrika. Treneren er 35 år gamle Jacob Neestrup, som roste laget fra Częstochowa etter kampen i Sosnowiec, men forsikret at laget hans ville gå videre til gruppespillet i Champions League.

Raków har aldri spilt en returkamp i en europeisk konkurranse etter å ha tapt den første kampen. FC København er dens tiende motstander, men ingen av de ni tidligere rivalene (seks i Conference League-kvalifiseringen og tre i Champions League-kvalifiseringen) slo Częstochowa-laget i sin første kamp. Selv de som til slutt hindret dem i å komme seg til gruppespillet, nemlig KAA Gent og Slavia Praha, måtte gjøre opp for hjemmenederlagene sine. Denne gangen står Raków overfor en slik oppgave…

Både spillerne selv og trener Dawid Szwarga er optimistiske, selv om de er klar over at en ekstremt vanskelig oppgave venter dem og at feilmarginen i Sosnowiec allerede er utnyttet.

Trener Szwarga kommer tydelig til poenget. «Jeg tror alle spillere vil spille modig og ansvarlig. Når det skjer, bør vi få et positivt resultat. Vi må selvfølgelig ikke gjøre feil i forsvaret fordi en slik feil kan ødelegge planene våre. Og vi må i det minste utnytte det.» «En sjanse til å score et mål. For jeg er dypt overbevist om at vi vil skape slike situasjoner, sa han.

Før avreise til Danmark var situasjonen med skadene til Stratos Svarnas, som pådro seg under kampen mot Aris Limassol på Kypros, og Jean Carlos, som måtte forlate banen etter bare 23 minutters spill i Sosnowiec, endelig avklart. Begge skadene viste seg å være mer alvorlige enn først forventet, men trener Szwarga visste før den endelige diagnosen at disse to spillerne ikke ville kunne spille i København. Svarnas skal opereres og forventes å komme tilbake på banen på nyåret. Carlos har det litt bedre, men han står fortsatt overfor en pause på rundt to måneder.

Heldigvis kom Zoran Arsenic, som kom inn som innbytter i Sosnowiec, seg selv, selv om han ennå ikke var på full styrke etter skaden han pådro seg i kampen mot Stal Mielec. Takket være tilbakekomsten har treneren lite handlingsrom i forsvaret og fire spillere på tre posisjoner: Bogdan Racovitan, Adnan Kovacevic og Milan Rundic (som spilte i Sosnowiec) samt Arsenic. Det blir ingen overraskelser i andre rad og den vil bestå av: Fran Tudor, Giannis Papanikolaou, Gustav Berggren og Deian Sorescu.

Det er flere personellvariasjoner i den offensive formasjonen. Den avanserte spissen vil være Fabian Piasecki eller Łukasz Zwoliński, og to midtbanespillere bak en av dem vil bli valgt fra Marcin Cebula, Bartosz Nowak, Władysław Koczergin, John Yeboah og Sonny Kittel. Vladan Kovacevic skal selvsagt spille i mål, og det er også: innbytterkeeper Antonis Tsiftsis, Ben Lederman, Srdjan Plavsic og Dawid Drachal.

Live dekning og resultat av kampen FC København – Raków Częstochowa på Polsatsport.pl. Starter kl 21:00.

You may also like

Leave a Comment