Home » fem døde og to skadde, arresterte den mistenkte

fem døde og to skadde, arresterte den mistenkte

by Thure Lindhardt

En mann drepte fem personer og skadet to andre onsdag ved 18.30-tiden i Norge i Kongsberg vest for Oslo.

– Mannen som begikk forbrytelsen ble arrestert av politiet, og ifølge våre opplysninger er det bare én person involvert, la den lokale politimannen til.

Livene til de to skadde personene er ikke i fare fra første stund.

En «terrorhandling» kan ikke utelukkes

Motivene for angrepet, som skjedde flere steder i Kongsberg sentrum, er foreløpig uklare. Politiet utelukker ikke en «terrorhandling».

Det ble ikke gitt opplysninger om den mistenkte. Alt som er kjent er at det er en mann som ble kjørt til politistasjonen i Drammen like ved. Han var foreløpig ikke blitt hørt av politiet onsdag kveld.

Ifølge TV2 hadde mannen også en kniv og/eller flere andre våpen. Allmennkringkaster NRK la ut en bildesending av et vitne på sine nettsider som viser en svart pil fast i en vegg.

Befolkningen inviterte dem til å bli hjemme

Befolkningen oppfordres til å holde seg hjemme. Flere kvartaler ble sperret av, og TV-opptak viste en stor utplassering av væpnet politi og ambulanser.

Et helikopter og et team med mineryddere ble også sendt ut.

De interne meldingstjenestene (PST) har blitt varslet.

Dette innholdet er blokkert fordi du ikke godtok sporerne.

Klikk på » Jeg antar «, plotterne lagres og du kan se innholdet .

Klikk på «Jeg aksepterer alle sporstoffer»autorisere deponering av sporstoffer for lagring av dataene dine på våre nettsider og applikasjoner for personlig tilpasning og målrettet annonsering.

Du har muligheten til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst.
Administrer valgene mine


Norge, en tradisjonelt fredelig nasjon, har tidligere vært mål for høyreekstreme angrep.

22. juli 2011 drepte Anders Behring Breivik 77 mennesker ved å detonere en bombe nær regjeringens hovedkvarter i Oslo før han åpnet ild mot et møte med ungdomsarbeiderne på Utøya.

I august 2019 skjøt Philip Manshaus også mot en moské nær Oslo før han ble overmannet av troende uten å forårsake alvorlige skader. Han hadde tidligere rasistisk skutt sin adoptiv-halvsøster, som ble født i Asia.

Flere planer for islamistiske angrep har også blitt avbrutt.

You may also like

Leave a Comment