Home » Ferier kan bli mye dyrere. Dette populære landet innfører en ny skatt for turister

Ferier kan bli mye dyrere. Dette populære landet innfører en ny skatt for turister

by Peter Østbye

Mer informasjon om aktuelle hendelser finner du på hovedsiden til Gazeta.pl

Selv om Norge fortsatt regnes som et av de dyreste landene i verden (på andreplass på CEOWORLD magazines liste over de dyreste landene), har den norske regjeringen startet forberedelsene til å innføre turistskatt. som skal gjelde fra 2024. Som det viser seg, er det mange lademuligheter.

Dyrt, alltid dyrere

Overnatting, suvenirer, turisttjenester – alt dette kan snart bli beskattet, informerer portalen fly4free.pl. Flere og flere land rundt om i verden tar i bruk slike endringer. I september ble Bhutan med i gruppen av land som innførte turistskatten $200 per person per dag (omtrent 900 PLN). Fra 1. januar 2023 innfører Tyrkia et tilleggsgebyr for reisende. – Turistskatten kreves inn fra gjestene på overnattingsbedriftene. Det skal beregnes både fra prisen på overnattingen og fra andre tjenester som selges med den i pakken. Dette inkluderer for eksempel måltider, tilleggsaktiviteter eller mulighet til å bruke svømmebassenget Radio Zet.

Endringer, endringer, endringer

ringe inn reise du kan forvente store ting etter Norge visningerunik klimabillig flybilletter… og overraskende høye vedlikeholdskostnader på stedet. Fjordenes land regnes som et av de dyreste landene i verden Europa. Det kan fort bli et enda dyrere alternativ. De fleste turister lurer på årsaken til slike endringer. – Vi må vurdere nøye hvordan en slik skatt kan innføres, både fra et praktisk og et juridisk synspunkt. Men hovedideen som veileder oss er så liten lokalsamfunn bør ha større utbytte av turistbesøk – sa Lars Vangen, statssekretær i Finansdepartementet.

se videoen
Det bygges en undersjøisk motorvei i Norge. Investeringskostnaden er 16 ganger budsjettet for polske veier

Mange muligheter

Det arbeides allerede med å fastsette form og mulighet for å innkreve den nye avgiften. For øyeblikket ser det mest sannsynlige scenariet ut til å være en introduksjon Påslag på regningen utstedt av hotelleiere. Skattebeløpet avhenger av antall netter. – Men det er også ideer om å dekke turistsuvenirer og en rekke turisttjenester med den nye avgiften – opplyser portalen fly4free.pl.

Kilder: fly4free.pl, Radio ZET

You may also like

Leave a Comment