Home » Verdenscup i alpint – Vincent Kriechmayr vinner utfor i K…

Verdenscup i alpint – Vincent Kriechmayr vinner utfor i K…

by Erlend Loe

Vertenes representant, 31 år gamle Vincent Kriechmayr, vant et utforløp inkludert i den alpine verdenscuprankingen i Kitzbuehel, Østerrike. Dette er hans femtende suksess i sykkelkonkurransen.

Andreplassen i den ikoniske konkurransen gikk til italienske Florian Schiederer, som var 0,23 tregere med det 43. startnummeret.

Tredjeplassen gikk til sveitseren Nils Hintermann, 0,31 s tilbake.Norges Alexander Aamodt Kilde og sveitseren Marco Odermatt fikk problemer med dårlig sikt.

Fredag ​​var en lykkedag for Kriechmayer. Han tok sin tredje seier for sesongen og var på pallen for 31. gang i karrieren.

En annen overraskelse er delt femteplass med Italias Dominek Paris av norske Adrian Smiseth Sejersted, som startet med et fjernet startnummer, samt landsmannen Aleksander Aamodt Kilde, som tilbakela distansen på 1:57.13. Tap mot vinneren .97 som bare ga ham 16. plass.

Sloveneren Miha Hrobat startet også ruten med et langt nummer. Dette hindret ham ikke i å ta syvendeplassen, og dele med amerikanske Travis Ganong.

Beat Feuz fra Sveits ble bare nummer 28, 1,42 sekunder bak Kriechmnayer. Feuz triumferte i fjor i den andre utforkjøringen i Kitzbühel. Aleksander Aamodt Kilde var best i første. Sveitseren var derimot best i begge utforkjøringene i 2021.

Østerrikeren Julian Schuetter startet to ganger rett i begynnelsen av fredagens nedoverbakke fordi nordmannen Henrik Roea, som var foran ham, falt i siste del av løypa da østerrikeren allerede hadde startet løpet. For å gi østerrikeren muligheten til å gjenta løpeturen fraktet arrangørene ham til start med helikopter.

Polakkene startet ikke.

Neste utfor for menn finner sted lørdag i Kitzbühel.

Wyniki:

 1. Vincent Kriechmayr (Austria) 1.56,16 
 2. Florian Schieder (Włochy) strata 0,23
 3. Niels Hintermann (Szwajcaria) 0,31
 4. Jared Goldberg (USA) 0,35
 5. Dominik Paris (Włochy) 0,39
 Adrian Smiseth Sejersted (Norwegia) 0,39
 

Klasyfikacja generalna PŚ (po 21 z 39 zawodów)

1. Marco Odermatt (Szwajcaria) 1186 pkt
2. Aleksander Aamodt Kilde (Norwegia) 861 
3. Henrik Kristoffersen (Norwegian) 665 
4. Vincent Kriechmayr (Austria) 632 
5. Lucas Braathen (Norwegia) 525 
6. Loic Meillard (Szwajcaria) 507

Klasyfikacja zjazdu po 7 z 11 zawodów:

1. Aleksander Aamodt Kilde (Norwegia) 520 pkt
2. Vincent Kriechmayr (Austria) 419
3. Marco Odermatt (Szwajcaria) 386

(TRYKK)

hun/sab/

You may also like

Leave a Comment