Home » VM i hopp: Dawid Kubacki kan bare forhindre én ting denne sesongen

VM i hopp: Dawid Kubacki kan bare forhindre én ting denne sesongen

by Gunnar Garfors

Ifølge Przybyła kan Kubacki være ustoppelig etter sin fjerde seier for sesongen. «Jeg håper ingenting skjer fordi han har det så travelt at konkurransen har et reelt problem med ham. Og ikke bare på Four Hills-turneringen (29. desember – 6. januar), men gjennom hele sesongen.»

Søndag, i den første serien, nådde konkurrenten til Zakopane TS Wisła 141,5 meter og var med 157,4 poeng 6,7 poeng foran østerrikeren Manuel Fettner (138 m). Piotr Żyła hoppet 139,5 m og var bare 0,6 poeng bak toeren. Kamil Stoch, Aleksander Zniszczoł og Jakub Wolny kom seg ikke inn i finaleserien.

I finalen beholdt Kubacki ledelsen til tross for et kortere hopp (135,5). Fettner og sloveneren Anze Lanisek okkuperte de neste plassene. Zyla ble nummer fem.

Lørdag tok Kubacki andreplassen og Żyła tredjeplassen. Stoch endte på åttende og Paweł Wąsek avsluttet konkurransen på 23. plass.

På spørsmål om en vurdering av det hvit-røde lagets todagers prestasjoner, sa den internasjonale hoppdommeren at Żyła, som han sa det, ville gjøre jobben sin, og han var rolig om Stocha.

«Kamil vil rolig komme i form med sin erfaring. Resten er kanskje ikke i forgrunnen, men hvis han trener, vil han definitivt score mer enn én gang» – avsluttet Przybyła.

Kubacki leder den samlede rangeringen av verdenscupen med 650 poeng. Han har en ledelse på 74 poeng på Lanisk. Femte Żyła samlet 377 poeng. Stoch er nummer 14 med 122 poeng.

Nærmeste konkurranse er julekonkurransen torsdag og samtidig det polske mesterskapet i Wisła.